Panna cotta s ne-kalorickým prekvapením

patricius - fotkapatricius, 19. novembra 2012

Ne-kalorické prekvapenie znamená stévia ktorú možno niektorý poznáte.Na toto zdravé prirodné sladidlo som došiel ešte nedávno tak som si ho musel zadovážiť a niečo Zobraziť celý popisNe-kalorické prekvapenie znamená stévia ktorú možno niektorý poznáte.Na toto zdravé prirodné sladidlo som došiel ešte nedávno tak som si ho musel zadovážiť a niečo z toho uvariť :) takže zástanci zdravej stravy alebo aspoň tí ktorý majú radi zdravšie verzie jedál určite je táto ne-kalorická Panna pre vás ;)

Suroviny

150 ml
150 ml
1/2
3 kvapky prirodne sladidlo
4 plátky
150 g




Postup

  1. 1

    Smotanu s mliekom, cukrom a jednou kvapkou tekutého sladidla Steviola za stáleho miešania zohrejeme tesne pod bod varu.

  2. 2

    Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, pridáme k teplej zmesi, premiešame a vlejeme do pripravených foriem. V chladničke necháme chladiť aspoň 3 hodiny.

  3. 3

    Panna cottu vyklopíme z formičiek na dezertné taniere (pred vyklopením formičky postavíme asi na 10 sekúnd do nádoby s teplou vodou).

  4. 4

    Pridáme maliny, ktoré sme predtým zohriali a osladili dvoma kvapkami tekutého sladidla Steviola a môžete ešte ozdobiť mätou :)

Diskusia k receptu

malroxa
vyzerá to perfektne, mňam. zaujímal by ma účinok stévie na organizmus, či naozaj fakt nemá kalórie:)
patricius
malaroxa- stévia je rastlina ktorá je sama o sebe sladšia ako cukor takže je prirodná a nemá kalórie :) znižuje aj vysoký krvný tlak,vhodná pre cukrovkárov a napravuje trávenie.Tu som skopíroval jeden odsek:Chudnutie, znižovanie hmotnosti: obsahuje skoro nula kalórií, je schopná znižovať chuť na sladkosti a mastné jedlá. Výskumy ukázali, že výrazne tlmí aj pocit hladu. Maškrtníci ju môžu neobmedzene konzumovať bez toho, aby sa obávali pribúdania nadbytočných kíl. Pri konzumácii 20 minút pred každým jedlom sa budete cítiť oveľa skôr nasýtení.
eva53
stévia ozaj nemá kalórie, ale horšie je to s tou smotankou :-) maliny sú úžasné, mňam
veganvidya
ahoj, toto nepatri do kategorie vegan ani vegetarian - obsahuje to zelatinu...
jitulka
používám stevii,ale práškovou a musím říct,že stačí jen půlka lžičky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia