Vynikajúci, voňavý, vláčny...vždy sa rýchlo zje :-D
Suroviny
| 500 g |
|
| 450 g |
|
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| 150 ml |
|
| 6 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| 1 balenie |
|
| 1 balenie |
|
| 2 PL |
|
| hrsť |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| Kakaová poleva: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1,5 PL |
|
Postup
-
1
Cuketu si nastrúhame najemno, hrozienka namočíme do rumu. Do misky rozbijeme vajíčka, premiešame ich s cukrom (nešľaháme), štipkou soli, mliekom, olejom, škoricou, citrónovou kôrou a nastrúhanou cuketou. Pridáme aj hrozienka s rumom. K zmesi jemne primiešame múku rozmiešanú s kypriacimi práškami a kakaom tak, aby sa nám nevytvorili hrudky. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme cca 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení koláč potrieme džemom (ríbezľovým, čerešňovým, višňovým, marhuľovým...) a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho polejeme hladkou kakaovou polevou, ktorú sme si pripravili vo vodnom kúpeli. Upozorňujem, že poleva nestuhne tak ako klasická, robená z čokolády...ale je vynikajúca :-) Dobrú chuť..








Diskusia k receptu