
Mikiho coleslaw šalát
Populárny šalát v podaní Mikuláša Sisáka, držiteľa ceny za najlepší európsky streetfood v roku 2024.

Mrkvová torta podľa Katky Brychtovej
Na mrkvovú tortu som spočiatku hľadela s nedôverou. Dá sa vôbec urobiť dobrá torta zo zeleniny? Veru áno!...

Mäsková rolka
Dnes ráno som ešte nevedela čo bude na obed, keď sa mäso rozmrazilo, ukázalo sa že...

Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....

Tortička s čokoládovým krémom a hroznom
Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne...

Pomazánkové varené zemiaky ZRUMENENIE
Toto je recepis o tom, ako sa dá trošku netradičnejšie využiť hrianková pomazánka. Je pomerne...

Kapustový šalát so syrom feta
Výborný chrumkavý šalát doplnený lahodným syrom je ideálny na odľahčenie po sviatočnom hodovaní....

Čočka na paprice bez papriky
Jelikož mi z Nového roku zbyla čočka, rozhodla jsem se ji konečně využít. Neměla jsem...

Perníkový koláč
Tento recept mám od svojej mamky, jej ho dala spolužiačka zo strednej a tak sa u...

Citrónová pena s tvarohovým parfé
Piškótový rez: Do kotlíka dáme vajcia a cukor a vyšľaháme do peny. Potom pridáme preosiatu múku a zľahka premiešame....

Batátový chlebíček s avokádem
Nechcete jíst pečivo? Zkuste místo veky batát. Zajímavá kombinace chutí. A dobrá, myslím si....

Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku....

Čučoriedková dobrotka
Vymiešame si cukor so žĺtkami, pridáme mlieko a olej-vyšľahame do peny, a postupne pridávame múku...

Polievka z červenej šošovice a sušených marhúľ
Ideálna na chladný Valentínsky predvečer :)

Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...

Dobré pocheraje
Moja mama robila na Veľkú noc dva druhy sladkostí. Nepečené orechovo-kávové rezy a dobré pocheraje....

Farfalle s hríbikmi
Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...

Obličková polievka
Na spenenú cibuľu pridáme červenú papriku, očistené, pokrájané obličky a všetko popražíme, zalejeme vodou a...

Zemiakové trojhrany
Ďalší predpis od Eleny Krčméry-Smatkovej. Vždy mi veľmi chutili, dúfam, že aj vám budú....

Brutálne špagáty mafiózo
Miláčkovia moji... o5 prichádza Váš obľúbený kuchár bez zástery. brutalnyNikolaj s receptom na super špagáty......

Neboloňské nešpagety
Ja viem, fakt veľmi kreatívny názov. Ale čo narobím, zrovna ma nekope oná povestná...

Bylinkové zemiakové vejáriky
Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá...

Tekvicovo-zelerová polievka so špaldovými knedličkami
Bolo treba polievočku, nuž som jednu vymyslela... a tak nám chutila, že ju budeme varievať...

Cuketové lodičky
Ceketu si prepolime . Vnútro vydlabeme nakrajame ich na kocky opečieme na cibuli ktoru sme orestovali do...

Multi-kulti parybie prsty
Toto je návod vzniknuvší na základe improvizácií. Obsahuje stripy (prsty) z tempehu (fermentované sójové bôby, ...