Horúce ovocie pod chrumkavou kôrkou
Foto: anulienka1
Recepty na Vareche sledujem už dávno, ale ešte žiadny som nepridala, takže toto je moja premiéra. Dúfam, že niekomu sa bude páčiť a recept Zobraziť celý popisRecepty na Vareche sledujem už dávno, ale ešte žiadny som nepridala, takže toto je moja premiéra. Dúfam, že niekomu sa bude páčiť a recept aj použije. Naozaj je tento netypický koláčik výborný.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks väčšie |
|
85 g |
|
25 g |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
250 g mrazené |
|
800 g |
|
Cesto: | |
200 g |
|
1/2 bal |
|
85 g |
|
50 g |
|
150 ml |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Jablká rozdelíme na polovice, ošúpeme, vykrojíme a pokrájame na 0,5 cm plátky.
- 2
Na prvých 25 g masla jablká podusíme, kým pustia šťavu, cca 5 min. pridáme škoricu, perníkové korenie, hnedý cukor, premiešame a odstavíme.
- 3
Druhú časť masla - 85 g si rukou spracujeme s hladkou múkou a práškom do pečiva, zapracujeme cukor a citrónovú kôru. Pridáme mlieko a zľahka premiešame. Cesto bude polotekuté, vôbec nemusí byť vypracované do hladka, naopak, ak v ňom budú kúsky masla, pri pečení sa pustí a cesto bude krásne chrumkavé.
- 4
Hlbší pekáč s rozmerom 20x30 cm vymastíme maslom a dáme na dno podusené jablká, posypeme drobným mrazeným ovocím (ríbezle, maliny, jahody, černice, čučoriedky...). Použijeme jeden druh, alebo mix, kto ako chce, len ovocie dávame priamo z mrazničky - nerozmrazujeme. Na to polievkovou lyžicou pokladieme kôpky smotany a nakoniec rukou po celom povrchu dáme cesto.
- 5
Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Do vyhriatej vložíme pekáč a pečieme cca 35-45 minút. Treba kontrolovať. Keď cesto "vybehne" a "zozlatne" je hotovo.
- 6
Recept je z časopisu Apetit, len som ho trošku upravila. Koláč sa naberá a aj je lyžičkou, výborný je teplý, ale aj studený. Neľakajte sa na spodku pekáča bude dosť šťavy, ktorú pustí ovocie, preto tá lyžička :)
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu