
Chlieb rýchlo a lenivo
Tento recept zámerne preskočil niekoľko postupov, ktoré sa v rôznych návodoch uvádzajú ako nesmierne dôležité. Práca s cestom je príjemná činnosť ale niekedy na to nie je čas a vtedy sa hodí takýto jednoduchý recept....

Sviatočný zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler...

Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...

Šalát caprese s tuniakom
Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu...

Španielske vtáčiky s ryžou
Tradičné jedlo, ktoré spája na jednom tanieri veľa zaujímavých ingrediencií....

Domáce žemle
Domáce žemle vhodné na prípravu burgerov alebo len tak ako raňajkové pečivo, či ako snack...

Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....

Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom
Inšpiráciu na prípravu knedlíkov mám z obalu Polenty, kde boli nazvané "Polenta Gnocchi".

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme...

Medovníkové klobúčiky na stromček
Tak isto , ako medovníkový adventný venček, som urobila klobúčiky na stromček... ako ozdobu.

Chrumkavý jarný šalát s medvedím cesnakom, s opraženými mandľami a so syrom
Veľmi sme prišli na chuť medvediemu cesnaku. Včera som uvarila krémovú polievku a. dnes som pripravila...

Slivkovo-mandľový koláč
Tento recept od Jirky Babici jsem viděla, šla nakoupit a zrealizovala. Nemohla jsem si pomoct....

Plnená roštenka v trojobale
Rezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a...

Dubáková nátierka
Túto nátierku som pripravila podľa receptu z časopis Cas pre ženy Extra 3/2010, je veľmi chutný...

Veľkonočná hrudka
Hrudka sa vždy robí na Veľkú noc u našej babky na rusnakoch. Musím ju spraviť aj...

Baklažán plnený rajčinami (bezmäsité)
žiaľ ani toto jedlo nemožno označiť za Cruelty free

Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím
Kačacie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s trochou olivového oleja, opekáme na strane...

Fialové jedlo
Vopred upozorňuje odporcov vyprážaných jedál ktorý svojimi , dovolím si tvrdiť , až puritánskymi názormi...

Jablkové tacos
Veľmi jednoduchý a rýchly dezert pre tých čo neradi pečú alebo vyrábajú cesto.

Zemiakové mini placky s figovou omáčkou
Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná...

Marinovaný cesnak
Hodí sa k pečenému mäsu a rybe a je bez ostrej vône! Priznávam že som to nevymyslela...

Jednoduchá syrová polievka
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca zalejeme vodou, osolíme a varíme do...

Rezy Napoleon
Listkove cesto rozdelime na dve casti, kazdy diel rozgulame na velkost mensieho plechu, ja som...

Kuracie mäso so sezamom
Kuracie prsia nakrájame na rezance, pridáme citrónovú šťavu, sójovú omáčku, vajíčko a vegetu...

Slovenské letné čatní ReKaRi
Využila som čerstvé, letné produkty z mojej záhrady plné vitamínov, minerálov, pektínu, trieslovín,...

Banička
Medzi tradičné bulharské pokrmy patrí okrem iného aj banička (ovčím syrom plnený koláč z lístkového cesta)

Tvarohové guľky
Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme...

Tvarohovo-tekvicová torta s makom
Tekvicová vrstva: Tekvicu rozkrojíme, vyberieme vnútro a zvyšok pečieme v rúre 15 minút na 180 °C....