Polievka s kokosovým mliekom a citrónovou trávou
Bez polievky si neviem predstaviť deň a toto je jedna z mojich obľúbených :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg alebo stehno |
|
0,2 kg čerstvé |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks čerstvá |
|
1 ks |
|
100 ml al. smotana na varenie |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
0,3 kg čerstvý |
|
0,15 kg |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie mäso si nakrájame, prudko opečieme v hrnci, osoľíme, okoreníme a zalejeme vodou a pridáme čerstvý zázvor (ja ho krájam na menšie kúsky, ale kto má rád výraznejšiu chuť, kľudne ho môže nastrúhať. A chvíľu povaríme, aby sme získali chutný vývar.
- 2
Papriky, šampiňóny, cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, citrónovú trávu prekrojíme pozdĺžne. 1 až 2 čerstvé chilli papričky nakrájame.
- 3
Do pripraveného vývaru vlejeme celú konzervu kokosového mlieka a necháme zovrieť.
- 4
Pridáme všetkú nakrájanú zeleninu, prilejeme 100ml sladkej smotany, ktorá nám celú polievku zjemní, necháme chvíľu, ale naozaj chvíľu, aby zelenina ostala polosurová, pridáme cherry paradajky dochutíme soľou a korením a odstavíme ju.
- 5
Mňamky a dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/thajska-fuzia-tom-kha-kai-kurac...
varecha.pravda.sk/recepty/thajska-polievka-podla-laied-fo...
chutimi - dakujem :)