Medové tehličky
Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 15. apríla 2014
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 15. apríla 2014
Foto: Robert Hüttner
15
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Zmiešaním prísad vznikne tuhé cesto. Necháme ho pol hodiny odležať. Potom cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Vyvaľkané cesto uložíme na vymastený múkou posypaný plech. Pečieme pri teplote 180 °C 8–10 minút.
- 2
Plnka: Z mlieka, cukru, žĺtkov, Zlatého klasu a polohrubej múky uvaríme puding. Po vychladnutí šľaháme s roztopeným maslom. Zmes nalejeme na cesto. Dáme stuhnúť. Po stuhnutí pridáme na krém vyšľahanú šľahačku a preložíme na ňu druhý plát cesta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu