Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Pripravené suroviny.
-
2
Zemiaky dôkladne umyjeme a v šupke uvaríme domäkka. Vychladíme v ľadovej vode, ošúpeme a nakrájame na kocky.
-
3
Cibuľu nakrájame na kocky a na 2 PL oleja osmažíme dozlata.
-
4
K cibuli pridáme zemiaky, lyžicu paradajkového pyré a premiešame.
-
5
Pridáme soľ, čierne korenie a rascu. Za občasného miešania opekáme 10 minút.
-
6
Vajíčko, zvyšok oleja a biely jogurt rozmiešame metličkou.
-
7
Na plech vyložený papierom na pečenie rozložíme plát cesta a potrieme ho 1/4 jogurtovej zmesi. Preložíme ďalším plátom cesta a opäť potrieme 1/4 jogurtovej zmesi.
-
8
Na cesto a jogurt navrstvíme opekané zemiaky.
-
9
Posypeme strúhaným syrom.
-
10
Prekryjeme poslednými dvoma plátmi cesta, medzi ktoré natrieme jogurtovú zmes.
-
11
Zvyšok jogurtovej zmesi natrieme na vrch koláča. Koláč nakrájame na kúsky, posypeme makom, sezamovými semienkami a drvenou čili papričkou.
-
12
V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme cca 35-40 minút.
-
13
Koláč chutí teplý, ale aj studený. Inšpirované receptom z internetu. Stránku žiaľ už nemám, recept som si okopírovala dávnejšie.
Diskusia k receptu