Višňový zákusok
Višňový zákusok

Višňové rezy so šľahačkou a s čokoládou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 24. februára 2024

Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, višňami, so šľahačkou a posypaný čokoládou, to je naša pozvánka na sladké maškrtenie. Višňové rezy „Čierny les“ Zobraziť celý popisVynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, višňami, so šľahačkou a posypaný čokoládou, to je naša pozvánka na sladké maškrtenie. Višňové rezy „Čierny les“ musíte vyskúšať!

24
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
160 g
160 g
30 g
30 g
2 ČL
Višňová vrstva:
350 g (z kompótu)
250 ml (z kompótu)
50 g
3 PL
štipka
Na pokvapkanie:
Šľahačková vrstva:
500 ml
2 bal.
1 bal.
Na posypanie:
 (kúsky)




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia dáme do misy robota spolu s cukrom a šľaháme na vyšších otáčkach aspoň 5 minút do krémovej peny.

  2. 2

    Medzitým zmiešame múku so škrobom, s kakaom a práškom do pečiva. Premiešanú zmes preosejeme po častiach na vaječnú penu a už len metličkou zľahka zapracujeme.

  3. 3

    Pripravené cesto preložíme a rozotrieme na menší plech (38 x 25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť.

  4. 4

    Kým sa cesto pečie, pripravíme višňovú plnku. 200 ml višňovej šťavy z kompótu odmeriame a dáme do hrnca, pridáme scedené višne z kompótu, cukor a zahrejeme. V niekoľkých lyžiciach višňovej šťavy rozmiešame vanilkový puding, nalejeme do vriacej šťavy s višňami a uvaríme do zhustnutia. Necháme úplne vychladnúť.

  5. 5

    Vychladnutý korpus pokvapkáme višňovicou alebo čerešňovicou a nanesieme naň višňovú plnku.

  6. 6

    Vychladenú smotanu vyšľaháme s cukrom a so stužovačmi dotuha a nanesieme na višňovú vrstvu. Vrch ozdobíme kúskami čokolády a zákusok necháme v chladničke trochu odležať. Potom nakrájame na rezy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia