Marinovaná jahňacina v mätovej kôrke
Martin Šišolák
šéfkuchár hotela Lindner Gallery Central v Bratislave, 8. apríla 2014
šéfkuchár hotela Lindner Gallery Central v Bratislave, 8. apríla 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpálenej panvici opečieme soľou a korením ochutené mäso.
- 2
Z horčice, mäty a oleja urobíme pastu a „napácujeme“ ňou mäso, ktoré odložíme na šesť hodín do chladničky.
- 3
Časť mäty vymixujeme a pridáme do strúhanky. „Napácované“ mäso obalíme v mätovej strúhanke a pečieme v rúre na 140 °C trištvrte hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
títo profíci ma hnevajú - korunka jahňacia - veru neviem, aká časť jahniatka to je……a pochybujem, že predavač mi poradí
Mäso sa vcelku opecie, aby sa pory uzatvorili, potom sa dobrie natrie marinadou a necha odpocivat. Moze sa to aj vecer natriet a na druhy den obalit do ochutenej struhanky a piect. Nam stacila na pecenie pol hodina, mali sme mäso z maleho jahniatka. Po nakrajani na kotlety zostalo pekne ruzove.
Velmi pekne sviatocne jedlo, vhodne napr. na Velku noc.