Nepečená malinová želé torta
Foto: helena10
Nepečená torta sviežej sladkokyslej a výrazne malinovej chuti.
Suroviny
200-240 g |
|
|
|
Malinové želé: | |
300 ml |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
2 bal. (v prášku 38 g) |
|
Malinový krém: | |
200 ml (33 %) |
|
250 g |
|
50 g (v prášku s kúskami ovocia) |
|
1-2 PL |
|
1/2 bal. |
|
Postup
-
1
Použila som okrúhlu tortovú formu s priemerom 22 cm. Na jej dno som uložila jednu vrstvu piškót kopčekom hore a na ne druhú vrstvu piškót kopčekom dole, aby sa mi lepšie vyplnili medzery. Druhú vrstvu som namáčala v zriedenom malinovom sirupe.
- 2
Teraz si uvarím malinové želé z uvedených surovín a ešte horúce ho rozotriem lyžicou všade na piškóty. Trochu klepnem formou o dosku, aby sa želé dostalo všade. Do želé som nepoužila žiadny cukor – nebolo treba.
- 3
Na rozotreté malinové želé som hneď ukladala vrstvu piškót namáčaných tiež v kompótovej šťave zmiešanej s malinovým sirupom. Nechávam všetko vychladnúť.
- 4
Potom nasleduje natretie celého povrchu vyšľahaným malinovým krémom. Všetky suroviny na krém boli vychladené (z chladničky). Ja som krém šľahala ručným mixérom na najvyšších otáčkach 1,5 minúty.
- 5
Nepečenú malinovú želé tortu vo forme odložím do chladu na celú noc a následne ju ozdobím podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Tiež nepečená torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dúfam, že som pomohla. Pekný deň prajem. 🌞
To je náplň s kúskami malín Dr. Oetker kúpiš v Tescu, Kauflande, Billa... Pridáva sa do smotany na šľahanie...