Špízy z rozmarínového lososa so slaninkou
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 25. marca 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Suroviny
600 g (filety) |
|
160 g |
|
160 g |
|
240 g |
|
8 vetvičiek |
|
16 plátkov |
|
400 g |
|
120 g |
|
40 g |
|
4 g |
|
12 g |
|
|
|
|
|
60 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Lososa nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Zalejeme polovicou olivového oleja a premiešame. Lístky rozmarínu otrháme z vetvičiek a zmiešame s lososom.
- 2
Bagetu, cibuľu a limetky nakrájame na kolieska. Rozmarínové vetvičky použijeme ako špajdle, ponapichujeme na ne striedavo lososa, bagetu, cibuľu a plátky limetky. Osolíme, okoreníme.
- 3
Špízy obalíme do tenkých plátkov slaniny, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 15 minút pri 200 stupňoch.
- 4
Cuketu nakrájame na kolieska, alebo škrabkou z nej urobíme tenké plátky. Pridáme nakrájané cherry paradajky, citrónové korenie, soľ, nakrájaný cesnak, tymian a olej, premiešame. Zmes dáme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie. Tú dáme na plech k špízom (alebo ak máme teplovzdušnú rúru, dáme osobitne na rošt pod alebo nad plech so špízmi) a pečieme spolu ešte 10 minút.
Tiež špízy:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu