Lososové špízy
Lososové špízy

Špízy z rozmarínového lososa so slaninkou

Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 25. marca 2022
Špízy z rozmarínového lososa so slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8 ks
porcií

Suroviny

600 g (filety)
160 g
160 g
240 g
8 vetvičiek
16 plátkov
400 g
120 g
40 g
4 g
12 g
60 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Zalejeme polovicou olivového oleja a premiešame. Lístky rozmarínu otrháme z vetvičiek a zmiešame s lososom.

  2. 2

    Bagetu, cibuľu a limetky nakrájame na kolieska. Rozmarínové vetvičky použijeme ako špajdle, ponapichujeme na ne striedavo lososa, bagetu, cibuľu a plátky limetky. Osolíme, okoreníme.

  3. 3

    Špízy obalíme do tenkých plátkov slaniny, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 15 minút pri 200 stupňoch.

  4. 4

    Cuketu nakrájame na kolieska, alebo škrabkou z nej urobíme tenké plátky. Pridáme nakrájané cherry paradajky, citrónové korenie, soľ, nakrájaný cesnak, tymian a olej, premiešame. Zmes dáme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie. Tú dáme na plech k špízom (alebo ak máme teplovzdušnú rúru, dáme osobitne na rošt pod alebo nad plech so špízmi) a pečieme spolu ešte 10 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha