Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 16. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180/230 °C
Suroviny
Na cesto: | |
550 g |
|
170 g studené |
|
2 ks (1 do cesta + 1 na potretie) |
|
2 PL |
|
6 PL studená |
|
1/4 PL |
|
na posypanie dosky |
|
Na plnku: | |
250 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na dip: | |
5 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené maslo nakrájané na kocky, 1 vajce a pomaly mixujeme, kým nevzniknú veľké hrudy. Pridáme studenú vodu a ocot a cesto dôkladne rozmixujeme. Potom ho rozdelíme na polovice, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
- 2
Očistené a umyté kačacie prsia osolíme, okoreníme čiernym korením a vložíme do plechu. Pridáme kačaciu masť a pečieme asi 50 minút do zmäknutia. Upečené kačacie prsia natrháme na rezance. Mäso zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 3
Vychladnuté cesto rozvaľkáme asi na 3 mm. Z cesta povykrajujeme kolieska s priemerom asi 10 cm, do stredu dáme mäsovú plnku, cesto preložíme a vidličkou pritlačíme okraje. Takto pripravené taštičky naukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi 20 minút pri 180 °C dozlatista.
- 4
Dip: Papriku umyjeme, okoreníme, osolíme a pečieme 10 minút pri 230 °C, aby získala tmavú farbu. Po vybratí z rúry ju prikryjeme ďalším plechom, aby sa sparila, vychladnutú ošúpeme, odstránime semienka a pomelieme v mlynčeku na mäso. Jalapeños a cesnak vložíme do rozpáleného oleja a pražíme, kým cesnak nie je pekne opečený. Potom ho vyberieme z oleja, pomelieme na mlynčeku a zmiešame s pomletými paprikami. Celú zmes dochutíme soľou a korením. Pikantný dip podávame k upečeným plneným taštičkám.
Tiež taštičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu