Taštičky
Taštičky

Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“

Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 16. marca 2017
Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
60 minút
príprava
80 minút
na 180/230 °C

Suroviny

Na cesto:
550 g
170 g studené
2 ks (1 do cesta + 1 na potretie)
2 PL
6 PL studená
1/4 PL
 na posypanie dosky
Na plnku:
250 g
Na dip:
5 ks
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené maslo nakrájané na kocky, 1 vajce a pomaly mixujeme, kým nevzniknú veľké hrudy. Pridáme studenú vodu a ocot a cesto dôkladne rozmixujeme. Potom ho rozdelíme na polovice, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 30 minút.

  2. 2

    Očistené a umyté kačacie prsia osolíme, okoreníme čiernym korením a vložíme do plechu. Pridáme kačaciu masť a pečieme asi 50 minút do zmäknutia. Upečené kačacie prsia natrháme na rezance. Mäso zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme asi na 3 mm. Z cesta povykrajujeme kolieska s priemerom asi 10 cm, do stredu dáme mäsovú plnku, cesto preložíme a vidličkou pritlačíme okraje. Takto pripravené taštičky naukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi 20 minút pri 180 °C dozlatista.

  4. 4

    Dip: Papriku umyjeme, okoreníme, osolíme a pečieme 10 minút pri 230 °C, aby získala tmavú farbu. Po vybratí z rúry ju prikryjeme ďalším plechom, aby sa sparila, vychladnutú ošúpeme, odstránime semienka a pomelieme v mlynčeku na mäso. Jalapeños a cesnak vložíme do rozpáleného oleja a pražíme, kým cesnak nie je pekne opečený. Potom ho vyberieme z oleja, pomelieme na mlynčeku a zmiešame s pomletými paprikami. Celú zmes dochutíme soľou a korením. Pikantný dip podávame k upečeným plneným taštičkám.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia