
Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...

Jahodové risotto
Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru...

Mafiny s paradajkami a so slaninkou
Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto,...

Fiesta ryžová miska
Recept inšpirovaný mexickou kuchyňou vám zachutí. V kombinácii s ryžou SOS Classic si ho zamilujete.

Zeleninový koláč s brokolicovým korpusom
Brokolicu umyjeme, očistíme a nakrájame na samostatné stredne veľké ružičky. Takto pripravenú brokolicu spolu s...

Flambovaná kačica s pečeňovo-šošovicovou plnkou
Čiernu šošovicu a pohánku namočíme na noc do vody, aby napučali. Kačku umyjeme, dočistíme, ...

Kuracie prsia s rebarborou
Sladký koláč s rebarborou je všeobecne známy, nech už bude akéhokoľvek typu. Ale mäso a...

Zapečené kuracie prsia
Poď si so mnou pripraviť recept, ktorý si určite ešte nevyskúšal/a ;-)

Syrovobrokoličková variácia študenta
Ako pravý študent väčšinou sa moje kuchárske umenie sústreďuje na cestoviny na rôzny spôsob, preto Vám...

Roládka z králičího pupku plněná králičím masem
Maso z králičího předku dáme do mixovací nádoby, osolíme, opepříme, přidáme smetanu...

Grilovaný letný mix
Rýchly obed na elektrickom grile, zvládne každý... :) Netreba byť grilmajster.

Opečená tilapia so špargľou, s cherry paradajkami, citrónom a ryžou
Táto lahodná kombinácia opečenej tilapie, špargle, cherry paradajok a citróna s ryžou SOS Classic vytvorí chutný a zdravý obed....

Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...

Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...

Syrové roztavence Májovienky
Keďže jedného obdobia som mala možnosť vyrábať si syry z kozieho mlieka, mala som ich nad...

Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke
Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň...

Hubník s bielou omáčkou
Ferkóóó, poď k nám, robila som fazuľovú a Ágika ju nechce jesť! Kričala Marikanéni z...

Raňajková polievka s vajíčkami
Leto odovzdalo vládu jeseni a táto, „krok za krokom“, smeruje s čoraz chladnejšími ránami, do vlády sychravého novembra....

Krúpy s hydinovými žalúdkami
Prebraté a umyté krúpy varíme v osolenej vode s kúskom masla na miernom ohni. Umyté...

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme
Všetky suroviny na klobúčik zmiešame a vypracujeme hladké, ale veľmi pružné cesto a necháme ho asi pol hodiny odpočinúť...

Sezamové placky
Odmeranú vodu si dáme zovrieť a odstavíme. V širokej myse prisypeme ražno pšeničnu múku, kyp...

Uhorkové jednohubky
Po sviatočnom hodovaní sa snažím so striedavým úspechom naskočiť na ľahšie stráviteľné jedlá......

Cuketové carpaccio
Ľahký svieži šalát s paradajkami, čili a čerstvou bazalkou, doplnený chrumkavými semienkami z granátového jablka....