
Pestro korenené klobásky
Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...

Pór zapečený so zemiakmi
Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....

Camarão na Moranga
Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....

Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...

Vianočný šalát zo sladkých zemiakov
Chutí rovnako výborne ako ten klasický zemiakový, tak ho tento rok na sviatky vyskúšajte!

Pečená dýně na kokosovém oleji s pečenými brambory
Hokaido omýt, neloupat, nakrájet na kostky, dát do zapékací mísy, přidat kokosový olej,...

Ryžovo-tuniakový šalát
Máte chuť na jednoduché a svieže jedlo? Tuniak, artičoky, olivy... všetko, po čom...

Baklažánový krém so špenátovou roládou
Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči....

Roládky z perličky s tekvicovou omáčkou
Známa a neznáma. Slovenská, a predsa akoby exotická. Všedná a zároveň vzácna. Prepelice, perličky, bažanty, jarabice, holuby......

Sih na šošovici a lesnom ovocí
Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...

Kurča s orechovou omáčkou
Kurča umyjeme, pokrájame na porcie, . posolíme. V panvici na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso...

Šampiňóny s vajíčkami a s roquefortom
Veľký pór si kupujem často. Obľubujem ho hlavne v surovom stave, pokrájaný na tenko, ...

Omeleta so stonkovým zelerom
Stonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u...

Pečená zelenina s rybou
Zelenina a ryba sú výbornou kombináciou. V letných horúčavách dodajú telu to, čo potrebuje, a nezaťažia ho....

Losos s hnedou ryžou a sójovou glazúrou
Chceli by ste pripraviť vynikajúcu a zdravú večeru v krátkom čase? Tento recept na lososa s ryžou a sójovou glazúrou je perfektnou voľbou....

Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...

Cestovinový šalát s baklažánovou zálievkou
Baklažán je známa zelenina, ktorú používa veľa ľudí na varenie a pečenie. Ale skúste...

Tagliatelle s kimchi, shiitake a údeným tofu
Vo wok panvici na oleji opražíme na plátky nakrájanú cibuľu spolu s na plátky nakrájanou paprikou a...

Kapr se žampiónovou nádivkou
Bohužel jsem přišel o celou databázi fotografií, takže tentokrát je recept jen formou textu.

Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom
Tak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam!...

Jelenia pečeň narýchlo
Dostala som pečeň z diviny, rýchla príprava, takúto špecialitu nemám často.

Ľahká kelovica s údenou morčacinou
Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....

Ryžové fajitas s kuracím mäsom
Hľadáte inovatívny spôsob, ako si vychutnať Tex-Mex kuchyňu? Ryžové fajitas sú dokonalým riešením....

Grilovaný burger
Obľúbená pochúťka mladších generácií má naozaj čo ponúknuť všetkým milovníkom grilovania....