
Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.

Kuskus s pečenými sardinkami
Orientálna záležitosť, vysoko prenosné jedlo - do práce, či na túry a výlety.

Cuketa s kukuřicí na jarních cibulkách a bílém víně
Sezona cuket a s ní i nové recepty

Ľahká kelovica s údenou morčacinou
Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....

Smotanový gratin v tekvici
Je tisíc spôsobov, ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká už aj preto, že k nám nemeral dlhú...

Camarão na Moranga
Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....

Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, ...

Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...

Cícerový šalát so sušenými paradajkami
Z cícera sa dajú urobiť chutné jedlá, ktoré sú aj sýte, takže nahradia pokrmy s...

Plnený morčací závin delikates
Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na...

Grilovaná zelenina s quinoou, syrom a drvenými vlašskými orechmi
Grilovaná zeleninka a jemná quinoa - ľahká a jednoduchá večera vhodná nielen pre vegetariánov....

Bravčová panenka v lístkovom ceste
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, maso si očístíme a nakrájame na hrubšie pláty, cibuľku a...

Exotika
Mäso nasekame na kocečky a vymarinadujeme v oleji čiernom koreni, červenej papričke, chili koreni...

Klasická krupicová kaša
Rozhodli sme sa vyskúšať trochu rafinovanejšiu verziu, ako je len osvedčené posypanie krupicovej kaše kakaom či škoricou....

Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom
Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti,...

Čerkeské kurča
Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...

Karfiolové ružičky plnené jaternicou
Možno si poviete, uletený recept, ale táto kombinácia nemala chybu.

Omeleta so stonkovým zelerom
Stonkový zeler je úžasná zelenina, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov. Aj keď u...

Zemiakový krém s pórom
Několika bramborama zahustím, pórkem dochutím, žampionovýma nožičkama vytuním a levná dobrá polívka je tu.

Jemná teľacia sekaná Bankov
Teľacie mäso je v mojich spomienkach spojené s obľúbenou pochúťkou môjho otca, B. P. Plnená teľacia hruď....

Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....

Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru
Zvýšilo vám mäsko a zelenina z vývaru a neviete čo s ním? Vyskúšajte tieto chutné karbonátky!

Králik s citrónom a parmezánom
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....

Vianočný pastiersky koláč
Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....