Foto: nerina
Raz večer sme si vymysleli s priateľom plnené šampiňony po svojom a našli sa aj nejake rajčinky :-)
porcie
príprava
na 200-220 °C
Postup
-
1
Umyjeme šampiňony a odstranime hlubiky. Hlubiky nakrajame na kocky, z rajčiniek odkrojíme vrchnú časť a vydlabeme vnútro. Vnútro rajčiny zmiešame spolu s hlubikmi v miske. Medzitým si na panvici s troškou oleja spravíme nakrájanú cibuľku, pokiaľ nebude do sklovita.
- 2
Ďalej nakrájame mozarellu aj s plesnivým syrom a pridáme do misky k rajčinkám. Spolu všetko zmiešame aj s udusenou cibulkou a prelejeme olivovým olejom. Dochutíme koreninami.
- 3
Pripravenou zmesou naplníme klobúčiky hríbov a vykuchané rajčinky. Poukladáme do zapekacej misky a ak nám ostala zmes, pidáme do misky medzi šampiňony ešte nejaké pečivo a zmes naň rozprestreme. Celé môžeme poliať olivovým olejom a dať do truby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu