Plnené rajčinky a šampiňóny

nerina - fotkanerina, 23. októbra 2011
Plnené rajčinky a šampiňóny
Foto: nerina

Raz večer sme si vymysleli s priateľom plnené šampiňony po svojom a našli sa aj nejake rajčinky :-)

2
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 200-220 °C

Suroviny

6
2
1
 125 g
 100 g




Postup

  1. 1

    Umyjeme šampiňony a odstranime hlubiky. Hlubiky nakrajame na kocky, z rajčiniek odkrojíme vrchnú časť a vydlabeme vnútro. Vnútro rajčiny zmiešame spolu s hlubikmi v miske. Medzitým si na panvici s troškou oleja spravíme nakrájanú cibuľku, pokiaľ nebude do sklovita.

  2. 2

    Ďalej nakrájame mozarellu aj s plesnivým syrom a pridáme do misky k rajčinkám. Spolu všetko zmiešame aj s udusenou cibulkou a prelejeme olivovým olejom. Dochutíme koreninami.

  3. 3

    Pripravenou zmesou naplníme klobúčiky hríbov a vykuchané rajčinky. Poukladáme do zapekacej misky a ak nám ostala zmes, pidáme do misky medzi šampiňony ešte nejaké pečivo a zmes naň rozprestreme. Celé môžeme poliať olivovým olejom a dať do truby.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia