Plnená pečená bravčová podbrušinka

izabella929 - fotkaizabella929, 4. decembra 2011

Tento druh mäska v našich predajniach nepredávajú.Môj farmár mi doviezol toto mäsko, tak som sa rozhodla vám ho predstaviť.

4
porcie
120 minút
príprava
110 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
100 g
1 ks
2 ks
4 strúčiky
štipka
 podľa potreby
štipka
  červ.aj biela
300 g
200 g
250 ml.
4 lyžice
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si upravím podbrušinku. Je to taký tenký plát čistého mäska, ktorý sa dá vynikajúco plniť.Do toho plátu si urobím otvor, ktorý na jednom konci spojím špajdlou, aby plnka nevyšla.Naplnenú podbrušinku opečiem na panvici zo všetkých strán.Potom ju dám na pekáč a podliaty vodou, upečiem. Pečie sa hodinu. Plnka: Kuracie pečienky,cibuľa, rožky.Na lyžici oleja som opiekla pokrájanú cibuľu, pridala som pokrájané kuracie pečienky,osolila som , posypala mletým korením, pridala som červenú papriku, kápiu bielu aj červenú.Chvíľku som ich podusila a potom nechala vychladnúť.Rožky som namočila do teplého mlieka

    Plnená pečená bravčová podbrušinka - obrázok 1
  2. 2

    Orestovanú pečeň, rožky som dala do misy, zmiešala som , pridala 2 vajcia .Cez pripravený otvor som naplnila podbrušinky a spojila špáradlom.Zemiaky som dala variť v šupke.Uvarené som ošúpala, pokrájala na kolieska. Na panvicu som dala lyžicu oleja,keď bol horúci poukladala som naň zemiakové kolieska, pokrájala na ne cesnak a opiekla do zlatova z oboch strán.Opečené som ich ukladala na pekáčik, aby nevychladli, zakryla som ich.Sudovú kapustu som premyla, dala do rajnice na troške oleja podusiť.Nič som nepridala okrem lyžice cukru, kapusta je solená.Pod pokrievkou sa dusila 15 min.

    Plnená pečená bravčová podbrušinka - obrázok 2
  3. 3

    Upečené mäsko som vybrala z trúby.Pokrájala na plátky.Na pekáči je aj plnka, ktorá mi zostala, Zabalila som ju do alobalu a piekla sa spolu s mäskom.Na tanier som naložila opečené cesnakové zemiaky, plátky podbrušinky a dusenú sudovú kapustu.

    Plnená pečená bravčová podbrušinka - obrázok 3
  4. 4

    Opekané zemiakové kolieska na cesnaku.

    Plnená pečená bravčová podbrušinka - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
stanislasestak...veľmi dlho som si overovala tento kus mäska u odborníkov.Tu, kde žijem ja, sa toto mäsko plní, lebo je to veľmi jemný kúsok..a kde sa nachádza? je to vrchná časť bôčika, ktorá sa zoberie dole, keď sa opracuje bôčik na obarkovú slaninu, alebo plnenie.Toto jemné, asi 3 cm hrubé mäsko tu u nás používame pri zabíjačke varené ako jedna z ingrediencií do jaterníc...alebo si ho ponecháme a používame na plnenie..to nie je odpad, ale je to kvalitné mäso...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia