Penne Pisa

kvietela - bez fotkykvietela, 16. februára 2014

Tento recept sme vymysleli s mojou tetou a odvtedy patrí k našim obľúbeným.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo čerstvý)




Postup

  1. 1

    Dáme variť cestoviny a zatiaľ si pripravíme omáčku: v smotane rozpustíme tavený syr aj nivu, alebo aj viac druhov. Pridáme hrášok a keď zmäkne, vypneme.

  2. 2

    Pripravíme si tiež slaninku; pokrájanú nadrobno ju osmažíme do chrumkava. Ja používam radšej prerastanú než škvarkovú. Nakoniec si pripravíme tenučké hrianky a potrieme ich roztlačeným cesnakom. (môže sa vynechať, potom to nie je až také sýte :)

  3. 3

    Cestoviny polejeme omáčkou, posypeme slaninkou a zajedáme hriankou.

Diskusia k receptu

kredenc
Takéto recepty sa mi páčia na ** ** **. Bežné suroviny, jednoduchá príprava a žiadne chválenkárstvo.

dara2112
Uf ale to je kaloricka bomba+ta slanina a este aj hriany - no mne by bolo asi tyzden zle ale samozrejme zle to urcite nie je
evanaaa
Stačili by mi tie cestoviny, zajedať hriankou sa mi nepozdáva ( cestoviny s chlebom?) ale každý má iné chute, inak, cestoviny s tou omáčkou sú iste výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia