Tento recept sme vymysleli s mojou tetou a odvtedy patrí k našim obľúbeným.
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť cestoviny a zatiaľ si pripravíme omáčku: v smotane rozpustíme tavený syr aj nivu, alebo aj viac druhov. Pridáme hrášok a keď zmäkne, vypneme.
- 2
Pripravíme si tiež slaninku; pokrájanú nadrobno ju osmažíme do chrumkava. Ja používam radšej prerastanú než škvarkovú. Nakoniec si pripravíme tenučké hrianky a potrieme ich roztlačeným cesnakom. (môže sa vynechať, potom to nie je až také sýte :)
- 3
Cestoviny polejeme omáčkou, posypeme slaninkou a zajedáme hriankou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu