
Pečený korálový pstruh
Čerstvý korálový pstruh priamo z Veľkého bariérového útesu. :-) Ulovil mi ho môj svokor a ja...

Námorníkov biftek
Námorníkov biftek v kombinácii s hriankami osvieži ráno, prebudí žalúdok a príjemne naladí na celé doobedie....

Kopčianske koláčiky plnené tvarohom
Tieto koláčiky mám v mojom kuchárskom portfóliu už minimálne 20 rokov - a pridávam ich hlavne kvôli...

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

Kakaovo-ovocný chlebík
K tomuto chlebíku nemám slov... je chrumkavý a pritom úplne mäkkučký:)... ľahučky a...

Králik s citrónom a parmezánom
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....

Knedľový nákyp so zeleninou
Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina....

Morčacie krídlo vyprážané v mletých orechoch
Tento víkend sa u nás niesol v znamení orechov. pripravila som jedlá aj zákusok s orechami....

Kuracie stehná na mäsitých paprikách
Vo väčšine domácností, ktoré mi bolo umožnené spoznať v priebehu mojej ¾-storočnej púte po našej spoločnej Matičke Zemi, som videl chutnú, pestrú i praktickú „symbiózu“ rôznych druhov mäsa s rôznymi druhmi zeleniny....

Minestrone
V hrnci si na oleji sprudka orestujeme rozmarín a slaninu . Ked začne slanina vonat pridáme...

Kuracie rolky s panírom a mangovým čatní
Kuracie prsia naklepeme, osolime z oboch stran, poprasime mletym ciernym korenim a v tenkej vrstve...

Polievka z fazuľových strukov so špenátom
Nevarím s knihou receptov v ruke ani s váhou. Varím si intuitívne zo surovín, ktoré...

Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...

Huby plnené zeleninou
Rúru zohrejeme na 200 stupňov Celzia. V stredne veľkom hrnci s vriacou vodou blanšírujeme huby asi...

Šolet podľa Marcela Ihnačáka
Ide pôvodne o židovské jedlo, dnes má však veľa modifikácií. Základ tvoria krúpy, hus...

Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....

Krokety z kuracej pečene s hubami
Pečeň domäkka udusíme na opraženej cibuli a zelenine. Po vychladnutí ju pokrájame na kocky , šťavu posolíme...

Makarónová bábovka vegetariánska
Makarónovú bábovku som robila raz, ale s mäsom, teraz som robila zo sójových produktov.

Polévka z červených paprik
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, nakrájené papriky a brambory. Osolíme a...

Batôžteky s hovädzinou
Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...
Kuracia fašírka s cuketou a mrkvou
Šťavnatá fašírka z kuracieho mäsa s nastrúhanou zeleninou je stvorená na víkendový obed doma, ale aj...

Šalát à la dovolenka
Za inšpiráciu ďakujem @Martinis, jeho šalátik som si upravila podľa toho, že niečo mi v...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky