Ovsená kaša s banánom

hektor - bez fotkyhektor, 28. februára 2013

Tento recept nie je nijak špeciálny, pripravujem si ho vždy keď neviem čo zjesť a mám chuť na niečo sladké ale zároveň zdravé a Zobraziť celý popisTento recept nie je nijak špeciálny, pripravujem si ho vždy keď neviem čo zjesť a mám chuť na niečo sladké ale zároveň zdravé a poriadne sýte. Dodá mi to energiu a cítim sa oveľa lepšie.

1-2
porcia
3 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
350 ml
1 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca pridáme mlieko a ovsené vločky. Dáme nad oheň a začneme variť.

  2. 2

    Keď sa mlieko trochu zohreje, pridáme kúsok masla a lyžičku medu. Stále miešame aby sa nám to zospodu neprichytilo.

  3. 3

    Keď táto zmes začne vrieť, stíšime plameň a neprestávame miešať. Keď sa nám mlieko trochu odparí, pridáme banán nakrájaný na malé kocky a necháme ho tam variť približné 2-3 minútky. No musíme dať pozor aby sa mlieko nevyparilo úplne, pretože to bude veľmi husté. Potom už podľa chuti si to môžete rôzne dochutiť. Kto čo má rád. Napríklad trochu škoricového cukru, vanilky alebo čokolády.

Diskusia k receptu

elixir
Hektor, pozri si i tento recept, je podobný a možno Ti i taký zachutí. :)
monnikka
robievam podobne, máš pravdu, že je to zdravé a sýte a ešte k tomu aj veľmi chutné
frezia68
Tiež robím,ale med pridávam až pri konzumácii, nad 50°C stráca hodnotné látky,ináč robíme rovnako :-)
isabel2
Je to veľmi chutné,ak nemám banán,dávam jablčko a sekane orechy.
marta23
Ja by som med počas varenia nepridávala. Varom sa rozložia všetky enzýmy, ktoré v sebe má. Med treba pridať až na záve,r pre servírovaním a jedením. Vítaj na Vareche, @Hektor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia