
Zimný slaný koláč Smaragd
Stále mi ešte zostala cícerová múka, podarúnok to mojej skvelej kamošky Varecháčky, tak ma tento...

Pečené zemiakové vejáriky s reďkovkovým dipom
Jednoduché a pritom efektné jedlo, ktoré nezaberie veľa času na prípravu. Ale zato je veľmi...

Kuracie prsia Karibik
Tento recept som robila podľa seba. V chladničke mi ostalo nejaké ovocie tak som ho skombinovala...

Šafránové rizoto s parmezánom
Potrebujeme: olivový olej, 1 šálku rizota (arborio), 1 šálku bieleho vína suchého, 2 šálky...

Zemiakové holúbky
Kapustné listy sparíme vo vriacej vode, potom ich vyberieme a hlúb opatrne naklepeme tĺčikom na mäso,...

Kuracie zaúdené paličky
Pre zaujímavejší tvar a pre lepšie prepečenie odsekneme chrupavky zo stehien. Prstami stiahneme mäso po kosti...

Špenátové placky s kyslou smotanou a údeným lososom
Vhodne ako predjedlo, alebo vecera ;)... velmi chutne!!!

Biele mäso
Kuracie prsia narežeme na rezne a jemne naklepeme. Uložíme na pekáč potretý olejom. Každý rezeň...

Amur na cibuľke sa strúhaným chrenom
Upravovaného amura nakrájame na menšie porcie a osolíme. Porcie zabalíme do plátku slaniny a obviažeme...

Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....

Dusená brokolica so syrom tofu
Umytú brokolicu podlejeme zeleninovým vývarom, posypeme nakrájaným cesnakom a dusíme do mäkka.

Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny....

Plnené tekvica aj pre chlapov :-)
Do tohto receptu som tiez zakombinovala vlocky... som ich fanda a akosi ich vsade trepem... xixi...

Špenátové lasagne
Tohtoročná úroda špenátu bola mimoriadne vydarená, tak to treba využiť...

Voňavá panvica plná farieb
Netrúfam si nazvať svoj výtvor paellou, aj keď inšpirácia je jasná. Toto je lacnejšie jedlo,...

Zha jiang mian
Ďalšia relatívna rýchlovka. Musel som to trochu upraviť kvôli ingredienciám čo je tu problém zohnať, ale chuťovo sa to veľmi podobá....

Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...

Špaldovo-kukuričné tvarohové slané muffiny
Trochu som pozmenila recept na projice ktorý som dostala od priateľky. Proja sa skorej piekla na...

Zapekané cuketové lodičky
Cuketu umyjeme, NEšúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme dužinu so zrniečkami. Vydlabanú cuketu poukladáme na...

Medzevské šúlance
Tento recept koluje v nasej rodine už tretie pokolenie dá sa robiť na sladko aj slano...

Upgrade-nutá knedľa vo vajíčku
Od malička mám veľmi rada knedľu vo vajíčku. Jedávala som ju od maminky len tak, s kečupom. Minule som však mala náladu túto starú, dobrú klasiku troška pozmeniť....