Paradajkovo-cuketový koláč

zenfira - bez fotkyzenfira, 14. augusta 2012
Paradajkovo-cuketový koláč
Foto: zenfira

Pôvodný recept som našla v jednom časopise, upravené na náš vkus - chuť. Je chutný na teplo aj na studeno, je to také lahké Zobraziť celý popisPôvodný recept som našla v jednom časopise, upravené na náš vkus - chuť. Je chutný na teplo aj na studeno, je to také lahké zeleninové jedlo na letné dni.

Suroviny

3 ks veľké
120 g
1 ks
100 ml
2 čajová lyžička
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Dva veľké zemiaky v šupke si uvaríme. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame do misy. Jeden veľký surový zemiak si takisto najemno nastrúhame a pridáme do misy. Pridáme ostatné suroviny na cesto: vajíčko, múku, kypriaci prášok do pečiva, mlieko, soľ spolu zmiešame. Cesto by malo mať hustejšiu konzistenciu.

  2. 2

    Okrúhlu tortovú formu vymastíme a zemiakové cesto rovnomerne roztlačíme do formy. Paradajky si nakrájame na hrubšie plátky a rozložíme ich v jednej vrstve na cesto. Cukinu takisto nakrájame na hrubšie plátky a rozložíme v druhej vrstve. Osolíme, okoreníme a pridáme bazalku, najlepšie čerstvú.

  3. 3

    Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a koláč dáme piecť na 25 minút. Potom navrstvíme nastrúhaný údený syr a vložíme späť do rúry na ďalších cca 15 minút. Koláčik podávame najlepšie so šalátikom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marijanka712
môže to byť dobré všetky ingrediencie sú chutnú a výsledok môže byť len vynikajúci. ukladám dokk
nonna
Fajn, ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko pre širšiu propagáciu. Veľa ďalších príma kulinárskych vydarencov prajem!
nonna
A už aj oznamujem, že recepis mal úspech. "Lajkli" ho 3 moji kamoši, USák, Srbka a USáčka, ktorá si ho už aj preložila a bude probírovať. GRATULÁCIA!!!!
kucharka100
Zaujímavá kombinácia, navonok vyzerá ako pizza...a so šalátom isto nemá chybu. Vyskúšam. Ingrediencie mám v záhrade....super. Vďaka.
tetadanka
určite ho skúsim urobiť ja mám take velmi rada.vďaka za recept
zenfira
Dakujem Vam vsetkym za velmi mile komentariky a dufam, ze ked receptik vyskusate, tak Vam bude chutit!
iiivika
vynikajuci, vyskusali sme a super, budeme robit castejsie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia