Foto: zenfira
Pôvodný recept som našla v jednom časopise, upravené na náš vkus - chuť. Je chutný na teplo aj na studeno, je to také lahké Zobraziť celý popisPôvodný recept som našla v jednom časopise, upravené na náš vkus - chuť. Je chutný na teplo aj na studeno, je to také lahké zeleninové jedlo na letné dni.
Postup
-
1
Dva veľké zemiaky v šupke si uvaríme. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame do misy. Jeden veľký surový zemiak si takisto najemno nastrúhame a pridáme do misy. Pridáme ostatné suroviny na cesto: vajíčko, múku, kypriaci prášok do pečiva, mlieko, soľ spolu zmiešame. Cesto by malo mať hustejšiu konzistenciu.
- 2
Okrúhlu tortovú formu vymastíme a zemiakové cesto rovnomerne roztlačíme do formy. Paradajky si nakrájame na hrubšie plátky a rozložíme ich v jednej vrstve na cesto. Cukinu takisto nakrájame na hrubšie plátky a rozložíme v druhej vrstve. Osolíme, okoreníme a pridáme bazalku, najlepšie čerstvú.
- 3
Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a koláč dáme piecť na 25 minút. Potom navrstvíme nastrúhaný údený syr a vložíme späť do rúry na ďalších cca 15 minút. Koláčik podávame najlepšie so šalátikom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu