Niečo ako francúzske zemiaky

monciq - fotkamonciq, 2. októbra 2011
Niečo ako francúzske zemiaky
Foto: monciq
10 minút
príprava
20-30 minút
na 230 °C

Suroviny

  varené v šupke
2 ks natvrdo
1 ks
1 ks
 strúhaný
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky si uvaríme v šupke, dáme jednu vrstvu nakrájaných na kolieska na spodok plechu. Na ňu poukladáme klobásu, vajíčko a kukuricu. Na to všetko dáme zvyšok zemiakov. Smotany si rozmiešame spolu, pridáme trošku soli,bazalky, alebo koreniny podľa chuti. Zemiaky posypeme nastrúhaným syrom a na to vylejeme smotanovú zmes a dáme piecť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hubata
Áno zemiaky sú univerzálne a dajú sa kombinovať na všetky možné spôsoby. Dajú sa pritom spotrebovať zvyšky: šťava z pečeného mäsa od nedele, zvyšky syra, zbytok karfiolu, otvorené mlieko alebo smotana ....... Kým sa idú takéto zemiaky "na francúzsky spôsob" robiť treba upratať v chladničke a v špajzi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia