Foto: mandarin999
Ovsené placky sú v poslednej dobe populárnym jedlom a dajú sa robiť na viacero spôsoboch. Ja som vymyslela ochutiť ich bazalkovým pestom,pridať bylinky a Zobraziť celý popisOvsené placky sú v poslednej dobe populárnym jedlom a dajú sa robiť na viacero spôsoboch. Ja som vymyslela ochutiť ich bazalkovým pestom,pridať bylinky a hneď je z toho niečo iné a zaujímavé. Vyskúšajte a povedzte sami.. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vločky si namočíme do vody (tak aby boli celé zaliate) a necháme postáť 10 min. K nim pridáme rozšľahané vajíčko, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a bazalku a kukuričné lupienky. Všetko spolu dôkladne vymiešame a pridávame ďalšie suroviny - majoránku, sezam, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, bazalkové pesto a múku. Nakoniec pridáme tvrdý syr a zľahka zamiešame do zmesi.
- 2
Zo zmesi robíme menšie placky - opekáme na olivovom oleji. Z tejto dávky mi vyšlo 8 menších placiek. Placky som podávala so zeleninkou a šunkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*