Tagliatelle s bryndzou a tekvicovými jadierkami

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 10. mája 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Tagliatelle s bryndzou a tekvicovými jadierkami Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Z múky, masla, mlieka a zo štipky soli pripravíme bešamelovú omáčku (môžeme ju po krátkom povarení na plameni dokončiť vo vodnom kúpeli, aby neprihorela). Pridáme do nej bryndzu, podľa potreby ochutíme soľou a dvoma lyžicami olivového oleja.

  2. 2

    Na panvici na troche olivového oleja opečieme tekvicové jadierka a pridáme umyté cherry paradajky, ktoré len krátko a zľahka opečieme.

  3. 3

    Do taniera vložíme tagliatelle, navrstvíme na ne bryndzovú zmes a napokon jadierka s paradajkami. Môžeme ešte dochutiť a dekorovať parmezánovými hoblinkami.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist