Cestoviny s bryndzou
Cestoviny s bryndzou

Tagliatelle s bryndzou a tekvicovými jadierkami

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 10. mája 2017
Tagliatelle s bryndzou a tekvicovými jadierkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
80 g
1 l
200 g
100 ml
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Z múky, masla, mlieka a zo štipky soli pripravíme bešamelovú omáčku (môžeme ju po krátkom povarení na plameni dokončiť vo vodnom kúpeli, aby neprihorela). Pridáme do nej bryndzu, podľa potreby ochutíme soľou a dvoma lyžicami olivového oleja.

  2. 2

    Na panvici na troche olivového oleja opečieme tekvicové jadierka a pridáme umyté cherry paradajky, ktoré len krátko a zľahka opečieme.

  3. 3

    Do taniera vložíme tagliatelle, navrstvíme na ne bryndzovú zmes a napokon jadierka s paradajkami. Môžeme ešte dochutiť a dekorovať parmezánovými hoblinkami.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Testovací vzoreček bych uvítala, krásné foto! I bez parmezánu to musí být výborné.