Tagliatelle s bryndzou a tekvicovými jadierkami
			   Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 10. mája 2017
		   
		   šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 10. mája 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Z múky, masla, mlieka a zo štipky soli pripravíme bešamelovú omáčku (môžeme ju po krátkom povarení na plameni dokončiť vo vodnom kúpeli, aby neprihorela). Pridáme do nej bryndzu, podľa potreby ochutíme soľou a dvoma lyžicami olivového oleja.
- 2
 Na panvici na troche olivového oleja opečieme tekvicové jadierka a pridáme umyté cherry paradajky, ktoré len krátko a zľahka opečieme.
- 3
 Do taniera vložíme tagliatelle, navrstvíme na ne bryndzovú zmes a napokon jadierka s paradajkami. Môžeme ešte dochutiť a dekorovať parmezánovými hoblinkami.
Tiež s bryndzou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu