Tagliatelle s bryndzou a tekvicovými jadierkami
Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 10. mája 2017
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 10. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Z múky, masla, mlieka a zo štipky soli pripravíme bešamelovú omáčku (môžeme ju po krátkom povarení na plameni dokončiť vo vodnom kúpeli, aby neprihorela). Pridáme do nej bryndzu, podľa potreby ochutíme soľou a dvoma lyžicami olivového oleja.
- 2
Na panvici na troche olivového oleja opečieme tekvicové jadierka a pridáme umyté cherry paradajky, ktoré len krátko a zľahka opečieme.
- 3
Do taniera vložíme tagliatelle, navrstvíme na ne bryndzovú zmes a napokon jadierka s paradajkami. Môžeme ešte dochutiť a dekorovať parmezánovými hoblinkami.
Tiež s bryndzou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu