
Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...

Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom
Kura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila...

Kurča na slížoch
Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...

Chrumkavý losos so zeleninovými hranolčekmi
Losos s chrumkavou posýpkou a zdravou prílohou, to je skvelý obed z jedného pekáča.

Zapekané cestoviny s cukinou
Je to môj oblubený rýchly recept a oblížu si prsty všetci v rodine a chutil velmi aj...

Americký eintopf
Tento recept ma naučila moja babička, ktorá žila v USA. Preto aj ten názov na...

Zeleninový nákyp s tofu a plesňovým syrom
Plánovala som urobiť ľahší bezmäsitý obed, ale nakoniec som to trochu prekombinovala a vyrobila tento veľmi...

Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom
Vo väčšine mojich receptgov a nie je tomu inak ani v tomto, Vám predstavujem chute...

Nebezpečne dobrý kurací šalát od maminky
Určite vela ludí z vás má rád lahké a chutné jedlá , toto je jedno znich ....

Vajce Benedikt
Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....

Adamove rebierka, alebo kosti
Začíná hezké počasí, tak si myslím, že je to aktuální. Jde se grilovat na...

Cibuľkový osúch z plechu
Plech na pečenie vymastíme. Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrobíme do nej...

Cícerové špecle s brokolicou
Toto jedlo som mala veľmi rada ešte v "lepkovej" verzii ako rýchly obed, vtedy som špecle...

Mozzarellovo-špenátové mafiny
Špenát opražíme na oleji s cibuľkou a cesnakom. Do vychladnutej zmesi zamiešame vajíčka, dochutíme soľou, korením....

Tirolské zemiaky
Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské...

Rajčinovo-cuketové cestoviny so syrom
Tento chutný recept dokáže pripraviť aj úplný začiatočník vo varení, tak veľa šťastia :)

Congee - ázijská ryžová kaša
Veľmi obľúbené ázijské jedlo, stačí dochutiť podľa vašich preferencií.

Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...

Bezlepkové pirohy s tvarohom a lekvárom
Z Universal mixu, soli a vody ručne vypracujeme hladké cesto. Množstvo vody prispôsobíme podľa potreby....

Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou
Rúru predhrejeme na 180 °C. Z vajec, múky, prášku do pečiva, oleja, zo slaniny...

Krevety na grile s grilovaným baklažánom
Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.

Pikantný kurací paprikáš
Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme červenú...

Toskánsky kel (lacinato kale) restovaný ako príloha
Aby bol efekt nadobúdania štíhlejších proporcií našich zovňajškov „na betón“ istý, musíme pozornosť venovať aj prílohám....

Lečo s cícerom a s tofu
Nemala som práve čerstvé paradajky, tak som ich nahradila paradajkami v konzerve....

Pečené domáce zemiaky s oreganom a sušeným cesnakom
Mala som domáce zemiaky, tak som nechala v šupke a pridala len trochu sušeného korenia a...

Cícerovo-špenátová praženica
Ak máte radi chuť cícera, možno sa vám zapáči aj v takejto verzii. Nápad vznikol,...