Jožkova štedrá kapustnica

bratkomt - bez fotkybratkomt, 4. januára 2013
Jožkova štedrá kapustnica
Foto: bratkomt

Milí priatelia dobrého jedla, každý rok na Štedrý deň sa s manželkou vymeníme pri sporáku a kuchyňa je moja pri príprave tohto magického jedla. Zobraziť celý popisMilí priatelia dobrého jedla, každý rok na Štedrý deň sa s manželkou vymeníme pri sporáku a kuchyňa je moja pri príprave tohto magického jedla. Jozef Výbošťok, Košťany nad Turcom

20
porcií
30 min minút
príprava
4-5 hodín minút
tepelná úprava

Suroviny

3,5 kg (vlastná výroba)
1 ks surové
2-3 ks (vlastná výroba)
2 kg
1 hrsť
1 hrsť
 (zostala po výrobe klobás)
5 l




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejem studenú vodu a vložím umytú údenú krkovičku. Po 1 hod. pridám bravčové koleno a domácu klobásu. Keď sú krkovička a klobásy uvarené, vyberiem ich a do hrnca pridám vyžmýkanú kapustu a nechám variť

  2. 2

    Do misiek zvlášť namočím sušené hríby a jačmenné krúpy. Uvarené koleno vyberiem. Do hrnca pridám hríby, krúpy a z klobásovej zmesi robené malé guľky, ktoré vhadzujem po jednej. Medzitým vykostím uvarené koleno, mäso pokrájam na malé kúsky a tiež ich vložím do hrnca.

  3. 3

    Nakoniec moje dielo dochutím pretlačeným cesnakom, korením a soľou. Nechám povariť, vypnem plyn a spokojný si sadnem. Viem, že pri Štedrej večeri ma zase pochvália. Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

helca103
Kapustnicu môžem na všetky spôsoby,uviedol si sa dobrým receptom. Vitaj na Vareche a tešíme sa na ďalšie tvoje výmeny pri sporáku.
turistka
@bratkomt , nuž pochvalu si dostal určite, veď to je taká prajná kapustnica, so všetkým, čo sa patrí a z ktorej sa každý naje do sýtosti.
marienka44
Aj my sme mali 2x kapustnicu cez sviatky. Ja ale masovy vyvar z udeneho precedim, aby tam neboli nahodou male kosticky a pridane cele korenie a bobkovy list. Robim aj malu zaprazku. :-)
duschko
Tak toto je ozajstna stedra kapustnica. Robim podobnu, len vsetko o tretinu menej, lebo by sme ju jedli este aj lete. Krupy nedavam, ale tak ako Marienka44 davam zaprazku. Ked dam krupy, tak tie mi pravdepodobne tu kapustnicu dostatocne zahustia. Musim vyskusat. Ukldam do MKK.
evanaaa
My sme našu silvestrovskú kapustnicu včera dojedli a ešte som si dva poháre z nej zasterilizovala. Bola hustá, nebolo ju treba ničím zahusťovať, a ak, tak väčšinou nasrúham zemiak, ten stačí, zásmažku nedávam.
Ja ju robím trochu ináč, ale aj tvoju by som pre porovnanie rada ochutnala. Alebo, žeby som ju takto nabudúce spravila?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia