Foto: bratkomt
Milí priatelia dobrého jedla, každý rok na Štedrý deň sa s manželkou vymeníme pri sporáku a kuchyňa je moja pri príprave tohto magického jedla. Zobraziť celý popisMilí priatelia dobrého jedla, každý rok na Štedrý deň sa s manželkou vymeníme pri sporáku a kuchyňa je moja pri príprave tohto magického jedla. Jozef Výbošťok, Košťany nad Turcom
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3,5 kg (vlastná výroba) |
|
1 ks surové |
|
2-3 ks (vlastná výroba) |
|
2 kg |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
(zostala po výrobe klobás) |
|
5 l |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejem studenú vodu a vložím umytú údenú krkovičku. Po 1 hod. pridám bravčové koleno a domácu klobásu. Keď sú krkovička a klobásy uvarené, vyberiem ich a do hrnca pridám vyžmýkanú kapustu a nechám variť
- 2
Do misiek zvlášť namočím sušené hríby a jačmenné krúpy. Uvarené koleno vyberiem. Do hrnca pridám hríby, krúpy a z klobásovej zmesi robené malé guľky, ktoré vhadzujem po jednej. Medzitým vykostím uvarené koleno, mäso pokrájam na malé kúsky a tiež ich vložím do hrnca.
- 3
Nakoniec moje dielo dochutím pretlačeným cesnakom, korením a soľou. Nechám povariť, vypnem plyn a spokojný si sadnem. Viem, že pri Štedrej večeri ma zase pochvália. Dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja ju robím trochu ináč, ale aj tvoju by som pre porovnanie rada ochutnala. Alebo, žeby som ju takto nabudúce spravila?