Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami
Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 29. októbra 2009
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 29. októbra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré budeme pripravovať buď na vonkajšom grile, alebo na panvici. Steak si možno prepiecť podľa želania, štandardom je medium, to znamená nedopečený a vnútri ružový. Steak opekáme rovnomerne zo všetkých strán asi 6 minút.
- 2
Ananás opracujeme a nakrájame na centimetrové kolieska, ktoré opečieme z oboch strán. Cukor necháme skaramelizovať, prilejeme víno a po krátkej redukcii pridáme maliny.
- 3
Náš tip: Ovocie k steaku možno kombinovať podľa sezóny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu