Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami

Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 29. októbra 2009
Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 ks
400 g
150 g
0,3 cl

Postup

  1. 1

    Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré budeme pripravovať buď na vonkajšom grile, alebo na panvici. Steak si možno prepiecť podľa želania, štandardom je medium, to znamená nedopečený a vnútri ružový. Steak opekáme rovnomerne zo všetkých strán asi 6 minút.

  2. 2

    Ananás opracujeme a nakrájame na centimetrové kolieska, ktoré opečieme z oboch strán. Cukor necháme skaramelizovať, prilejeme víno a po krátkej redukcii pridáme maliny.

  3. 3

    Náš tip: Ovocie k steaku možno kombinovať podľa sezóny.

Diskusia k receptu

forneta
ja ako nemam moc v laske take tie kombinacie ovocia so slanym masom neda sa to jest!
sandratamer
k pečenému kuriatku mám najradšej sterilizované broskyne. pizzu mám najradšej so šunkou a s ananásom. no a rezeň, k tomu zas miešaný sladkokyslý kompót. sto ľudí, sto chutí fornetka :-)
gougga
ovocie v kombinacii s masom je pre mna prijemnym osviezenim. zo vsadial sa hrnu same tazke smotanove omacky a smazene prilohy. Urcite vyskuskam, recept vyzera skvelo.
jumbo
VYZERA TO UZASNE!!!! NO CHUTIT TO ZREJME KAZDEMU NEBUDE.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha