Křupavé zelňáky s klobásou

mijaita - fotkamijaita, 23. októbra 2015
Křupavé zelňáky s klobásou
Foto: Mijaita

Nejjednoduší, rychlé a výborné zelné placky, zdobené klobásou a kysaným zelím

Suroviny

 domáca
 (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Zelí tak kyselé, jak kdo rád. Nekrájet! Na cedníku nechat odkapat, neždímat!

  2. 2

    Zasypat lehce polohrubou moukou (jsou křupavější) ve větší míse. Mouky moc netřeba, chvilku hníst spolu se zelím. Zkoušíme, zda jde udělat placička, přenositelná do pánve s rozehřátým sádlem nebo olejem.

  3. 3

    Opékáme ne moc pomalu, ne moc rychle :-) Placičky by neměly být moc silné.

  4. 4

    Dozlatova opečené dáváme na ubrousek papírový, odsát přebytečný tuk. Nechat samostatně, aby se nezapařily a zůstaly křupavé.

  5. 5

    Klobásu připravíme zase podle chuti. Přílohou je syrové, kysané zelí. Jednoduché, výborné jídlo.

Diskusia k receptu

afataga
tak tento rcp mam zapisany na papieriku asi 20 rokov, ale nikdy som sa k nemu nedostala, tusim je najvyssi cas, vyzeraju chrumkavo, kapusta v poharoch uz mozno aj bude pripravena na svoje poslanie
martamm
Som veľmi zvedavá na tieto pľacky, kapustička je už natlačená, keď vykysne, určite ich spravím :)
mijaita
@marianne videla jsem je, ma hladkou mouku a trochu, pro me urcite, jiny postup. Na fotce se mi nezdaji krupave. Ale jiste i ty jsou dobre.
denyany
Toto musí byť voňavá dobrota! Ochutnala by som pár kúskov...
marianne
ja som len chcela povedat, ze prvy krat som ich jedla od neho, dovtedy som nepoznala recept a Tvoje vyskusam urcite tiez, lebo kapusta v tomto obdobi u nas frci..
jozka2
A mame to tu,zelnaky,stara dobra basta a s klobaskou.5*****
kecemis
Dobrota. Ale musim kupit kapustu a hlavne spravit klobasy.
mijaita
zamilovala jsem si zeli novobranicke, u nas ho prodavaji v Kauflandu, myslim, ze na Slov se take prodava. Jemne, netreba ani kyselit, ani sladit . Takove jsem jeste jine nikdy nemela.
bubaya
Ja dávam do cesta jedno vajce, držia dobre pohromade a sú chrumkavé.
evanaaa
Už sú uložené.....ja nemám síce naloženú kapustu, ale kúpenú do zásoby tú nemeckú s vínom v plechovici, má jemnú chuť, pretože my veľmi kyslú nemáme radi, táto je taká akurátna.
katka78
Zostali mi zo dve hrste kyslej kapusty a v chladničke asi 2cm slaninky. Nakrájala som ju nadrobno, opiekla a pridala ku kapuste na tieto placky. Boli vynikajúce, síce len 4 menšie ks, ale pre mňa na pochutenie stačilo. Ďakujem pekne za recept! Pekný deň @mijaita :-)
mijaita
@katka recepty zalozene se mnohdy zapomenou, o to vetsi mam radost kdyz se nejaky obcas vyloví z propadliště dějin. Tohle sice neni historie davna, ale preci jenom. Diky, potesilas! Ja je delam rada, zas budou, ted bude hodne navstev a vareni.
mirohorn
vyzera to super. akurat tu nie je mnozstvo a ani kolko koho coho.... ako to mohol admin schvalit?
redakcia
@Mirohorn (25.6.2019 07:25)

Gramáže predsa tomto prípade nie sú nutné. Soli, korenia dávame podľa chuti, masť podľa potreby na vyprážanie, klobásku ak chcete alebo nechcete. No a množstvu múky, ktoré je závislé od množstva kapusty, sa autorka receptu venuje v bode 2. pracovného postupu.
mijaita
@Mirohorn (25.6.2019 07:25)

Jak pise redakcia. Vezmes zeli podle toho, kolik chces placek. A ted uz jen pridavas. Ja klobasy moc nemusim, nekdo rad, dam vic. V tom pripade tezko odvazit mouku. Das min, nic se nedeje, das vic, testo bude tuzsi. Neboj se toho, uplackuj a pochutnas si v kazdem pripade! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia