
Seitanové rolky s dubákmi a orechami
Náplň do rolky: Dubáky namočíme aspoň na 30 minút v teplej vode.

Talianska šošovica so salsicciou
Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - ...

Bačovský rezeň s údeným a parenicou
Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme...

Svieža racio tvarohovo-marhuľová žemľovka
Rozmýšľala som včera, čo narýchlo uvariť a keďže boli chute na niečo sladké a pritom nie...

Šalát z baby špenátu
Nové zemiaky uvarte v šupke a nakrájajte na štvrtiny. Petržlen nasekajte na drobno a dajte do misky. Pridajte...

Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame...

Bravčová panenka so sušeným ovocím
Pór rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, umyjeme pod studeným prúdom vody, odkrojíme zelenú časť...

Mrkvová fašírka
Ak aj vy rozmýšľate, čo dobré a zdravé by ste si urobili na jedenie, skúste...

Pochúťkové karé podľa kolegyne
Manželka kuchtila, vraj recept od kolegyne. Pozoroval som ju a po ochutnaní som musel uznať,...

Zapekané zemiaky s hráškom
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté ošúpeme. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou.

Gnocchi so špenátovo-šunkovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu v mierne osolenej vode.

Tekvicová omáčka
Mladú tekvicu, ja som použil patizón, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu orestujeme na...

Stratené raňajky
Klasické stratené vajíčka, ako stvorené na ranné fajnšmekrovanie :) Nielenže je ich príprava jednoduchá a rýchla,...

Praženica s tofu a zeleninou
Môj prvý pokus varenia Tofu syru dopadol nad očakávania dobre , a preto ho s Vami...

Zapekané bataty s mletým hovädzím mäsom
Nemusíte sa obávať, že z batatov bude toto jedlo sladkasté. Mäso, špenát a chrumkavá...

Divinový chrbát s medovými lievancami
Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale...

Rychle karí - pozor vysoko navykové
tento recept som jedla na oslave mojej kamaratky a hned na druhy den som si ho urobila...

Cícerovo-cviklová nátierka
Cícer je vynikajúca, zdravá a variabilná strukovinka, tak sa ju snažím zakomponovať, kde sa...

Segedín
Na oleji si speníme cibuľu a cesnak, kde potom pridáme červené papriky sušené, umyté mäso,...

Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...

Zapekaný karfiol s ovsennými vločkami
Dnes som potrebovala chutne, rýchlo a zdravo navariť. Tak som vymyslela túto kombináciu.

Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami
Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...

Ryba s cesnakovou omáčkou
Každý kus filé prekrojíme pozdĺžne napoly a poutierame dosucha papierovými utierkami. Do malej misky preosejeme...

Kuracie špízy s kozím syrom
Už sa žiada po tom vianočnom prejedaní niečo ľahšie, tak som vymyslela toto jedlo a chutilo...

Plnený baklažán zapekaný s kozím syrom
Chutné ľahké jedlo, ktoré sa dá rôzne prispôsobovať

V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté
Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké...