
Plnené fánky
Tieto výborné kysnuté sladké pampúšiky sú vlastne fánky, len sú vylepšené lekvárovou plnkou, ktorú môžete pravdaže nahradiť aj Nutellou, alebo inou plnkou :-)...

Korenená pizza s údenou slaninkou a cibuľou na celý plech
Túto korenenú pizzu - môj vlastný recept, podávam ako prílohu k chudobnejším, menej výrazným polievkam,...

Plnená domáca bravčová pečeň na víne
Domáca pečienka je najlepšia. dnes som ju urobila plnenú, opečenú a na víne... je veľmi...

Slaný koláč plněný masem
Na oleji orestujeme cibuli a papriku se žampiony, osolíme a opepříme a přidáme nakrájené maso, ...

Sedmohradské kukuričné guľky plnené bryndzou s kyslou smotanou a s údenou slaninkou
Dnes som zase vybrala typický tradičný recept zo sedmohradskej kuchyne, ide o guľky z kukuričnej kaše,...

Hovädzie dusené so šošovicou a ryžou
Vôňa korenia v spojení z ostatnými surovinami dáva zaujímavú chuť? Skúste. Je to trochu iná šošovica ....

„Harmonikové“ zemiaky
Zemiaky (najlepšie rovnakej veľkosti) narežeme tak, že použijeme dve varechy, medzi ktoré dáme zemiak...

Kuracie nôžky s ryžou v batôžku
Tento recept som si sama vymyslela, nakoľko môj manžel nemá rád hydinu a prispôsobila som ho jeho...

Tirolské zemiaky
Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské...

Pečená šťuka s tvarohovými rezancami
Na panvičke rozpustíme maslo, pridáme nasekaný cesnak a rascu, speníme. Na cesnakovo-rascovom masle orestujeme...

Grécky šalát na pikantný spôsob
Dnes som spravila Grécky šalát, ale na pikantný spôsob. Podávala som ho s bagetkou zo...

Mixovaný cícer s rímskou rascou
Mixovaný cícer s jogurtom, citrónovým olivovým olejom a rímskou rascou. Výborný na raňajky so špaldovým...

Plnený rezeň z papriky
Dnes @cajiky uviedla v diskusii požiadavku na opekanie papriky, čo bolo pre mňa inšpiráciou na vytvorenie...

Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou
Dnes je Veľkonočný piatok, rada by som venovala tento recept varecháčom ako rýchly, jednoduchý...

Ryža - jednoducho, rýchlo a bez starostí
Ryža je veľkou témou, a ja sama som ju dlho nevedela robiť. Donútila som sa...

Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...

Pečený karfiol
... karfiol pečený s mletým mäskom, paradajkami, zemiakmi a prešpikovaný syrom...

Zapekané cestovinky po mojom
Zapekané cestovinky po mojom, tak ako ich mám rada. Rýchle, jednoduché, zdravé, ...

Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...

Langoše od mamky
Tento recept mi dala moja mamka, odmalička nám ich robila a sú naozaj naj! Cesto je...

Losos v chrenovej kruste s vínovou omáčkou
Filetu z očisteného lososa si rozdelíme na 4 časti. Každú časť si po dĺžke narežeme z...

Chrumkavý losos so zeleninovými hranolčekmi
Losos s chrumkavou posýpkou a zdravou prílohou, to je skvelý obed z jedného pekáča.

Obyčajné rezne
Kuracie prsia naporciujeme na rezne, umyjeme a osušíme. Mäso osolíme a rezne postupne obalíme v...

Treska v jednom hrnci
Snažím sa variť čerstvé ryby, ale keď nie je táto možnosť, použijem aj mrazené. Ponúkam...

Minišišky z tvarohového cesta
Na fašiangy ako stvorené... tento recept ma zaujal pre rýchlosť prípravy a veľmi prekvapil chuťou a...

Jožkova štedrá kapustnica
Milí priatelia dobrého jedla, každý rok na Štedrý deň sa s manželkou vymeníme pri sporáku a...

Zemiaky na stoprvý spôsob
Zemiaky sú potravinou, ktorá je na Slovensku asi najrozšírenejšia. Pripravujú sa ako prílohy, ale...

Hubový pletenec a tofu praženica so špenátom
Cesto na pletenec som robila v domácej pekárničke. Do nádoby nalejeme teplú vodu, pridáme lyžicu...