
Géciho plnka
Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...

Bravčovinky s cibuľou
Umyté mäso zomelieme nahrubo na mäsovom mlynčeku, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme vajce, majorán,...

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Pikantné kuracie kúsky
Recept je od Jiřího Babicy, který byl vysílán minulý týden. Musela jsem to vyzkoušet a...

Spaghetti alle vongole veraci – Špagety s mušľami
Tento pôvodne tradičný neapolský recept na prípravu špagiet sa postupne rozšíril aj do iných častí Talianska a...

Mäsové gule s paradajkovou omáčkou
Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule....

Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi
Makrely umyjeme, na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme. Zemiaky očistíme, nakrajame na štvrťky a dame...

Pečený jahňací krk
Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa...

Pohánka á lá jaternica
Milujem pohánku a všetko z nej. Toto je ale môj absolútny favorit - rýchle, bleskové,...

Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...

Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

Pečené kačacie prsia so šípkovou omáčkou a zapekanou zemiakovou kašou
Mäso umyjeme, nasolíme a položíme na pekáč spolu s ošúpaným a nakrájaným jablkom. Vložíme do...

Ázijské rezance s kuracím mäsom
Čínske rezance dáme variť podľa návodu na balení. Medzitým si nakrájame mrkvu na tenké pásiky, ...

Šábesová chala
Chala je židovské pečivo, ktoré sa pripravuje na sladko i na slano, jeho tvar býva...

Stroganov z daniela
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov....

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

Držková polievka
Tento recept mám od svojej mamy, tá všetko robila v podstate od oka a chuti, ...

Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením
Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím...

Švédska palacinka na plechu
Dnes som vyskúšala recept na palacinky na plechu a veru chutili. Robila som ich dnes na...

Zabíjačková kapusta do pohárov
Keďže som potreboval minúť zvyšnú kapustu zo súdka, rozmýšľal som ako ju spotrebujem......

Obrátené rezne s hríbami
Je to recept od mojej svatky z Nových Zámkov, ktorú pozdravujem, len som nahradil šampiňony za hríby,...

Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...

Dusený kel s klobásou
Toto je moja úprava kelového prívarku, ktorou som sa snažila prelomiť nechuť manžela voči kelu (navarené...

Moja čína
Nakrájame si cibuľu na väčšie kusy a prudko ju osmažíme na oleji , pridáme namočené hríby (...

Grilované tofu
Harmónia chutí tofu s Podravka ochucovadlom s cesnakom dodá tomuto jedlu nádych jedinečnosti.

Zapekaná cuketa a paradajky
Inšpirácia. Použite, prosím, vlastnú predstavivosť. My to radi takto.

Cviklové placky s jogurtovým dresingom
Cvikla je zelenina bohatá na rôzne vitamíny a spolu s kvasenou kapustou je jednou zo základných potravín,...