
Lečový guláš ŠAMÁNIA
Druhú polovicu zaváraného bioleča som pripravila na jemne orientálnejší štýl použitým korením a sladkou smotanou, ktorou...

Makový závin v kápke
Toto je veľmi starý recept, od majej starkej, ta používala na zemiakový závin, , kápku, zo zabíjačky......

Aromatická tekvicovo-kokosová polievka
Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.

Karbonátok zo syrom
Pomlieme si bravčové mäso s cibuľou, cesnekom a syrom. Pridáme dve vajcia, vegetu, čierne...

Masové koule a pyré z kari fazolí
Vše spojíme, dobře promícháme a utvoříme koule, které upečeme v troubě.

Jemnučké langoše
Langoše veľmi ľúbime a často ich robím. Cesto ma ešte nikdy nesklamalo. :)

Šalát Babylónia
Túto moju zeleninovú kreáciu si pripravujem už roky-rokúce vždy jeden deň v týždni. Ak by som...

Minútka z hydiny a špenátu
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak. Na to dáme mäso (kuracie, alebo morčacie), opečieme,...

Plnený baklažán
Baklažány umyjeme a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Vo vyhriatej rúre nasucho pečieme cca 20 minút...

Zemiakové placky na maďarský spôsob
Deň vopred uvarené zemiaky olúpeme, nastrúhame do misky a pridáme prelisovaný cesnak. Do hrnčeka dáme vajcia,...

Skotská vejce
Maso s kořením a prolisovaným česnekem dobře promícháme, i bez vajíčka a strouhanky drží pohromadě.

Maďarský paprikáš
Toto je recept ktory mne najviac chuti. Su viacere varianty. Tato sa podoba na perkelt, no je...

Taftely v paradajkovej omáčke
Mäso zomelieme, pridáme strúhanku, mlieko, vajce, soľ, korenie, pretlačený cesnak a...

Bezlepkový cibuľkový koláč
Aj keď žijete bez lepku, nemusíte si odriekať kulinárske dobroty, ako je napríklad slaný francúzsky...

Grilované mäsové guľky s cibuľou
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme sojovú omáčku, paradajkový pretlak a najemno nakrájanú zelerovú vňať...

Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou
Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme,...

Kvaková polievka, alebo ako prívarok
Kvaka je starodávna zelenina, na ktorú sa zabúda. Tvar má podobný repe. Mladá kvaka je chutná a...

Fašiangové šišky
Všetky ingrediencie zmiešame hneď na začiatku v miske, mlieko by malo byť vlažné, nepoužívať studené,...

Pečené vajcia, klobáska, šunka a hrášok
Toto je recept vhodný po opici, niečo medzi raňajkami a obedom :) Aj keď na môj...

Vajíčková nátierka
tento recept robíme roky verím že si ho tiež obľúbite... skvelá na zimné večery...

Fusilli ala Carbonara s restovanou zeleninou
Tak k tomuto receptu by som napísal len toľko, že sú to skôr: Fusilli ala Carbonara...

Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....

Ragú so zeleninou a lesným ovocím
Vykostené a odblanené jelenie mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masti,...

Plnený patizón s pohánkou
Patizón je úžasná zelenina ktorá sa nemusí iba vyprážať :)

Na chate grilovaný ovčí syr
Boli sme na chate, musela som každý deň niečo vymyslieť na jedenie. Rozhodla som sa...

Zubáč na masle so zemiakom plneným hubami
Predlohou mi bol recept http://www. kosicednes. sk/zubac-na-masle-zemiakom-plnenym- hubami/, trocha som si ho upravila podľa seba.

Kapustové karbonátky
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ju a necháme odkvapkať. Potom...

Diviačik pre oslávenca
Toto je recept na diviačika v pare robenom a v lístkovom ceste zapečenom. Oslávenec, ktorý...