
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...

Grilované koláčiky s pažítkovým krémom
Cesto: Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Toto cesto som...

Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...

Marinované kuracie prsia
ako som písala v predchádzajúcom recepte... podáwam to spolu s tými dusenými šampiňónmi a tofu a...

Kurgul - kostnatý guľáš
Toto je taká variácia na guľášik, veď guľáš je typické improvizačné jedlo, ktoré sa nemôže variť presne...

Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem...

Kapustová ryža na indický spôsob
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla....

Vyprážané zemiakové placičky
Vyzerá to ako fašírky, ale sú to zemiakové placičky. Sú veľmi chutné.

Seitanovo - palacinková roláda
Príprava seitanu: Z múky a vody uhnetieme cesto (mne pomohla pekárnička na chlieb, program na kysnuté...

Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik
Recept je zmesou rôznych videných receptov, nijakého konkrétneho, takpovediac mi napadol sám. Dokáže byť...

Zeleninové pánvičky
Skvělé kombinace zeleniny, těstovin, hub, kuřecího masa, bylinek, oliv, brambor ......

Kuracie stehná na plzenskom korení
Plzenské korenie asi nie je bežne dostať. Je určené na steaky, ja som ho použila...

Kuracie prsia s ryžou a bazalkou
Nemám síce v obľube konzervované, či vrecúškované potraviny...

Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...

Mangalica, ináč povedané fučka
Je to recept od mojej babky a patrí medzi regionálne recepty, lebo sa robí čo...

Ražno-pšeničný chlebík
Celozrnný chlieb v dvoch obmenách - jeden bochník so semienkami, druhý so sušenými paradajkami. Oba...

„Pizza“ bomby - plnené zemiakové krokety
Kto má rád pizzu, obľúbi si aj tieto plnené zemiakové krokety, u nás v štúdiu...

Gül Böreği
"Gül" znamená v preklade ruža, čiže börek v tvare kvetu. Je to ďalšia z variácií...

Kuracie rolády s paprikovou nátierkou
Mäso vyklepeme cez fóliu, aby sa nepoškodila štruktúra mäsa. Osolíme, okoreníme a natrieme pastou...

Pizza
Všetko spolu vypracujeme na hladké cesto a rozvaľkáme na veľkosť pechu. Ja dám cesto na papier na...

Tigrie krevety na Rebelote
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý nielen zasýti ale aj osvieži.

Žilinský tokáň
Mäso nakrájame na kocky. Opražíme na oleji cibuľu a pridáme mäso a opražíme do hneda...

Medová kačica so zeleninou
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...

Kuracie mäso s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na kúsky, opečieme na oleji, pridáme ružičky uvarenej brokolice a zalejeme šľahačkou....

Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...

Pečená krkovička na cesnaku
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v...

Tuniakový šalát s paradajkami a syrom
Cestoviny si uvaríme, 1 - 2 minúty pred ich dovarením scedíme.

Bravčová panenka so šalviou a s pečeňovým ragú
Bravčovú panenku osolíme, pokvapkáme olejom, pridáme šalviu a zarolujeme do priesvitnej fólie. Takto pripravenú rolku...