Foto: boise
Tento recept som našla na webe a samozrejme ešte v ten deň som ho musela vyskúšať. Spravila som pár zmien (situácia si vyžadovala), ale Zobraziť celý popisTento recept som našla na webe a samozrejme ešte v ten deň som ho musela vyskúšať. Spravila som pár zmien (situácia si vyžadovala), ale aj tak sú výborné.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky dáme všetky suroviny (v pôvodnom recepte bola len hladká múka, ale mne akurát došla) a pridáme vodu s kváskom, alebo vodu a sušené droždie (ja som nemala čerstvé, takže som použila balíček sušeného). Hrozienka dajte podľa chuti, dala som jednu veľkú hrsť.
-
2
Vypracujeme cesto. Ak je veľmi tuhé, pridajte ešte vodu. Nechajte v zavretej nádobe odpočívať asi hodinu.
-
3
Oddýchnuté cesto (mne veľmi nechcelo kysnúť, zrejme pre to sušené droždie. Ale ako sa ukázalo, vôbec to nevadilo) rozdelíme na 4 časti a necháme ešte 10 minút podkysnúť.
-
4
Každý bochník rozvaľkáme na tenký kruh a rozdelíme na 8 častí.
-
5
A z každej časti vyrobíme rožtek.
-
6
V miske rozšľaháme bielky s cukrom. Rožky v nich "vykúpeme", ukladáme na plech a posypeme posekanými orechami. Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov a kým sa vyhreje, rožky ešte trošku podkysnú.
-
7
Pečieme do ružova, necháme vychladnúť a vychutnávame ;)
www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kynute-sladke-peceni/slavinky.ht...
Pokud jsi měla těsto trošku tužší, bylo to kvůli použité polohrubé mouce - saje víc vodu, než hladká.
Moje slávinky jsou obalené v nasekaných neloupaných mandlích - zkuste i tuhle variantu, mandle (zvlášť ty neloupané) nádherně voní.