Kurča po čínsky

lusto57 - bez fotkylusto57, 15. januára 2015

Recept mi kedysi dávno dala jedna spolupracovníčka a zatiaľ každému chutil.Je jednoduchý a výborný. Skúste aj vy.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1/4 hlavy
1/4 hlavy
1 konzerva
1 konzerva
1 PL
3 PL
1 ČL
1/2 ČL
1 väčšia ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpálený olej dáme med, keď trocha skaramelizuje, pridáme kurča nakrájané na rezance.Pridáme KARI korenie,čierne korenie,sójovú omáčku a kapustu nakrájanú na rezance.Dusíme približne 20 minút.

  2. 2

    Posolíme, pridáme hrášok a kukuricu, premiešame a dusíme ešte 10 minút.

  3. 3

    Pred odstavením pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu a zľahka premiešame. Podávame s oblohou. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
kyslá kapusta, banán na kolieska - no pánboh odpusť ale to nie.
a uvedený recept ... nuž, myslím si, že číňania by sa riadne čudovali. ako francúzi francúzskym zemiakom, španieli španielskym vtáčkom a maďari segedínskemu gulášu. ale (!) chute a facky sú rôzne, preto síce krútim hlavou ale neodsudzujem. :-)
Najprv som si myslela, že sa použije celé kurča, ako je to aj v názve.....a tiež mi nepasuje do čínskeho receptu tá kukurica, hrášok, kari korenie, aj keď celkovo to nemusí byť zlé ale nie je to na čínu.
Na môj vkus trochu priveľa surovín, možno pôvodný recept niekto upravoval, dolaďoval a myslím si, že mu to neprospelo, teda tomu receptu. Asi najviac by mi tam vadila kukurica.
hneď na začiatku som písala, že recept mám od spolupracovníčky .......... ako som kúpila tak predávam, neriešim názov ani z akej národnostnej kuchyne to je ........... ale ak skúsite, som presvedčená, že bude chutiť

Pridaj komentár k receptu: