Foto: shukvacik
Jednoduchá, rýchla, chutná a ľahká polievka. Robievame ju na veľa spôsobov, či už s mäsom, rebrami, kosťami, mrkvou atď. Ja som urobil takúto... Cele Zobraziť celý popisJednoduchá, rýchla, chutná a ľahká polievka. Robievame ju na veľa spôsobov, či už s mäsom, rebrami, kosťami, mrkvou atď. Ja som urobil takúto... Cele kúzlo je, že ocot vymeníme za citrón.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu namočíme večer do hrnca (nie je podmienka), pridáme vodu, bobkové listy, čierne korenie celé a dáme variť.
-
2
Keď máme šošovicu polomäkku, pridáme do hrnca zemiaky nakrájané na malé kocky.
-
3
Keď sa nám zemiaky dovárajú a sú polomäkke pridáme soľ, polovicu smotany rozmiešame s hladkou múkou a použijeme ako zátrepku a ostatnú smotanu vlejeme do polievky, vytlačíme jeden citrón a po okraji hrnca dáme tri lyžice hnedého cukru, chvíľu povaríme, pridáme lyžicu masla a môžme servírovať.
-
4
Polievku môžme podávať s chlebíkom, rožkom alebo krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou. Robievam túto polievku podobne aj inak akurát namiesto citrónu dám ocot, pridám kožku zo slinky, cibuľu a cesnak. Prajem Vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu