Šošovicová polievka s citrónom fotorecept

shukvacik - fotkashukvacik, 11. októbra 2016
Šošovicová polievka s citrónom (fotorecept)
Foto: shukvacik

Jednoduchá, rýchla, chutná a ľahká polievka. Robievame ju na veľa spôsobov, či už s mäsom, rebrami, kosťami, mrkvou atď. Ja som urobil takúto... Cele Zobraziť celý popisJednoduchá, rýchla, chutná a ľahká polievka. Robievame ju na veľa spôsobov, či už s mäsom, rebrami, kosťami, mrkvou atď. Ja som urobil takúto... Cele kúzlo je, že ocot vymeníme za citrón.

8
porcií
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
400 g
250 ml 10 %
1 ks
3 ks
4 ks
3 PL
1 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Šošovicu namočíme večer do hrnca (nie je podmienka), pridáme vodu, bobkové listy, čierne korenie celé a dáme variť.

    Šošovicová polievka s citrónom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme šošovicu polomäkku, pridáme do hrnca zemiaky nakrájané na malé kocky.

    Šošovicová polievka s citrónom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa nám zemiaky dovárajú a sú polomäkke pridáme soľ, polovicu smotany rozmiešame s hladkou múkou a použijeme ako zátrepku a ostatnú smotanu vlejeme do polievky, vytlačíme jeden citrón a po okraji hrnca dáme tri lyžice hnedého cukru, chvíľu povaríme, pridáme lyžicu masla a môžme servírovať.

    Šošovicová polievka s citrónom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievku môžme podávať s chlebíkom, rožkom alebo krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou. Robievam túto polievku podobne aj inak akurát namiesto citrónu dám ocot, pridám kožku zo slinky, cibuľu a cesnak. Prajem Vám dobrú chuť.

    Šošovicová polievka s citrónom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mijaita
Je výborná, přidala jsem kysanou smetanu, jíšku na výpeku z gazdovske slaniny a opečenými proužky slaniny doladila chuť. Hezký recept na polévku.


shukvacik
@Mijaita - vyzerá úžasné, no táto moja je skôr dietnejšia ale ta tvoja musí byť perfektná :-) a hliva ? Huby môžem všade aj na chlebe :-)
mijaita
Tahle polivka za trochu kalorii stoji! Cocka ma rada cokoliv uzeneho a cesnek. Tys ji obohatil o citron, ja jeste o hlivu. Uz mam dalsi polivku v portfoliu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia