Foto: dvorka
Občas, keď mi ostane starší chlieb alebo rožky, robím karbonátky. Môžu ostať len s koreninami, soľou, mliekom a vajíčkom, alebo do cesta primiešať nastrúhanú Zobraziť celý popisObčas, keď mi ostane starší chlieb alebo rožky, robím karbonátky. Môžu ostať len s koreninami, soľou, mliekom a vajíčkom, alebo do cesta primiešať nastrúhanú zeleninu, ale aj nejaký ten kúsok mäsa. Najlepšie sa hodia k prívarku. Ja som si dnes urobila mrkvový s hráškom podľa Frezie68. Lacný a veľmi chutný obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rožky som si nakrájala na malé kocky. Taktiež sa dá robiť zo staršieho chleba. Zaliala som mliekom, v ktorom som rozmiešala vajíčko, soľ a korenie. Pristrúhala som polovicu väčšej mrkvy. Kto chce môže si dať medvedí cesnak, pažítku, kel, alebo inú zeleninu najemno nastrúhanú alebo nakrájanú. A taktiež sa môže pridať údenina, tofu alebo iné vopred tepelne spracované mäso. Ja som pretlačila 3 strúčky cesnaku, aby ho bolo dobre cítiť. Masu som dobre premiešala.
-
2
Spravila som si malé guľky, obalila v strúhanke. Niekedy namiesto strúhanky používam zomleté ovsené vločky. Vypracovala som si z guliek tenké placky a dala vysmažiť na panvicu s rozohriatym, olejom.
-
3
Vysmážala som asi po dve minúty z každej strany. Plyn som mala zapnutý na polovicu, aby sa karbonátky neprepiekli len zvrchu.
-
4
Hotovo.
Dnes som urobila fuziu tohto receptu karbonatky z rozkov a
varecha.pravda.sk/recepty/syrovo-mrkvove-vyprazance-fotor...
Podavala som ich s varenymi zemiakmi s maslo a pazitkou, a kalerabovo redkovkovym salatom . Dakujeme :-)