Karbonátky z rožkov fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 5. apríla 2016
Karbonátky z rožkov (fotorecept)
Foto: dvorka

Občas, keď mi ostane starší chlieb alebo rožky, robím karbonátky. Môžu ostať len s koreninami, soľou, mliekom a vajíčkom, alebo do cesta primiešať nastrúhanú Zobraziť celý popisObčas, keď mi ostane starší chlieb alebo rožky, robím karbonátky. Môžu ostať len s koreninami, soľou, mliekom a vajíčkom, alebo do cesta primiešať nastrúhanú zeleninu, ale aj nejaký ten kúsok mäsa. Najlepšie sa hodia k prívarku. Ja som si dnes urobila mrkvový s hráškom podľa Frezie68. Lacný a veľmi chutný obed.

2
porcie
20 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
2 dl




Postup

  1. 1

    Rožky som si nakrájala na malé kocky. Taktiež sa dá robiť zo staršieho chleba. Zaliala som mliekom, v ktorom som rozmiešala vajíčko, soľ a korenie. Pristrúhala som polovicu väčšej mrkvy. Kto chce môže si dať medvedí cesnak, pažítku, kel, alebo inú zeleninu najemno nastrúhanú alebo nakrájanú. A taktiež sa môže pridať údenina, tofu alebo iné vopred tepelne spracované mäso. Ja som pretlačila 3 strúčky cesnaku, aby ho bolo dobre cítiť. Masu som dobre premiešala.

    Karbonátky z rožkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spravila som si malé guľky, obalila v strúhanke. Niekedy namiesto strúhanky používam zomleté ovsené vločky. Vypracovala som si z guliek tenké placky a dala vysmažiť na panvicu s rozohriatym, olejom.

    Karbonátky z rožkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vysmážala som asi po dve minúty z každej strany. Plyn som mala zapnutý na polovicu, aby sa karbonátky neprepiekli len zvrchu.

    Karbonátky z rožkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo.

    Karbonátky z rožkov (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Recept si ukládám, bo přímo sedí do akce "kdo si co chytí, to bude mít". Rohlík zpravidla vyštrachám. No a mrkvovo hráškový prívarok miluji. Vidím, jak je svět malý, já si včera dovolila v diskuzi o dni mrkve dát odkaz na mrkvovo hráškový prívarok právě od Frézi68.
jack
Dobrý recept.Niekedy treba aj deň bez mäsa.Páči sa mi a možno niekedy...
frezia68
Milá @dvorka ,Tvoj obed by mi chutil a tie fašírky aspoň trochu postrašiť mäsom,lebo tiež robím podobne.Potešilo,že prívarok chutil,tiež ho mám v obľube a v takom zložení s trochou karamelu robím aj polievku.Hviezdičky som pridala :-).
remcula
@dvorka , já miluji takové jednoduché recepty. Strašně se mi to líbí, i ta dušená mrkev s hráškem, co k tomu máš. Fakt paráda!!! KK 5* :-)
1x lianka
remcula
Ještě bych se zeptala. Na 1 rohlík opravdu 2 dcl mléka?? Děkuji :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia