
Sladké makové gnocchi s hroznovým olejom
Mak má niekoľko liečiacich schopností o ktorých nie všetci vedia. Pre svoj obsah vápnika 12x...

Cuketovo-mrkvové placky „plnené“ syrom
Cuketu a mrkvu si postrúhame (jemno/ hrubo - podľa toho, komu ako chutí). Pridáme strúhaný...

Tekvicový nákyp s klobásou
Na tuku speníme cibuľu, cesnak, bylinky, čili a rascu. Pridáme nastrúhanú tekvicu a...

Brokolicovo-bryndzový zapekanec
Toto je taká rýchlovka pre milovníkov brokolice a bryndze.

Šarišské kapustníky
Kapustníky sa robia po celom Slovensku. Ale u nás na Šariši sa robia na rozdiel od...

Krkonošský hubový Kubo
Krúpy prepláchneme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na plátky a osmažíme ju s nakrájanou cibuľou....

Obyčajní utopenci
Ahojte moji milý súkmeňovci. Tak ste ma trošku dostali do pomykova s Vašimi reakciami na môj prvý...

Cestoviny s hlivou a kelom
Inspirovala som sa receptom z casopisu, len namiesto kuriatok som pouzila hlivu.

Voňavý zajac na veľkonočný stôl
Nenáročná, i keď menej tradičná príprava, veselý farebný vzhľad a prekvapivý chuťový zážitok - jedlo,...

Španielsky šalát s tuniakom
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou...

Linguine s morskými plodmi
Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)

Brokolica so syrovou omáčkou
Brokolicu užívame často len tak na pare..... ide jar, zhodíme kabáty a chceli by sme zhodiť...

Cesnakové šampiňóny
Cesnak je zdraviu prospesny, velmi vela pouzivam cesnak a cibulu, su aj taki ktori cesnaku...

Králičie stehná v šalviovej omáčke
Králičie stehná umyjeme, dôkladne osušíme, nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri nízkej teplote –...

Baklažánová bharta
Jednoduchší spôsob, ak sa vám nechce upratovať sporák: Baklažán viackrát pichneme vidličkou po celom obvode...

Domáca klobása na grile
Bravčové mäso (môžeme primiešať hovädzinu alebo divinu) pomelieme, pridáme papriku, soľ, korenie, rascu a cesnak....

Letný cestovinový šalát
V osolenej vode uvarte cestoviny, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

Hubový kotlíkový guláš
Tento guláš sme robili zo švagrom minulú hubarskú sezónu keď sme boli spolu na hubách. Odporučam...

Raňajky šampiónov
... ked už som mala vytiahnutú tú grilovaciu panvicu a zobudili sme sa do zamračeného rána,...

Ťapky s bryndzou, kôprom a slaninkou
Jednoduché, chutné a sýte jedlo od mojej babičky. sú to trhance s uvarenými zemiakmi, ...

Bylinkový roastbeef so šťavou s červeným vínom
Toto jedlo je u nás tradičným jedlom sviatkov a mimoriadnych príležitostí v našej rodine už štvrtú...

Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....

Ovocný šalát s kuracinou
Bohatý šalát so sladkým ovocím, zeleným listovým šalátom a kuracím mäsom vás osvieži počas každého dňa....

Netradičná víkendová krkovička
Mäsko je šťavnatučké, zemiačiky chrumkavé a hrušky fantastické...

Pečené uzené stehno plněné česnekem
Stehna shora nařežeme a naplníme plátky česneku, kousky másla a bylinky.

Špenátové lasagne so sójovým mäsom a zeleninou
Nie som vegetariánka, ale niekedy sa mi žiada nahradiť živočíšne mäso sójovým alebo tofu. A...

Zemiaková ryža
Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej...

Mašličky alla puttanesca :)
Recept z relácie S Italem v kuchyni :) my to robíme veľmi často je to nenáročné na...

Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného...