Foto: palokuchki
Dalsi sposob ako vyuzit zltu tekvicu.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Ako prve som si pripravila mlieko na bielu omacku. Do mlieka som dala nakrajanu cibulu, bobkovy list a dve vetvicky citronoveho tymianu. Mlieko som zvarila a prikryla. Odlozila som ho zo sporaka a nechala som vsetko vyluhovat.
-
2
Tekvicu som ocistila a pokrajala som ju na priblizne rovnake kusky 1/1cm. Pokrajanu tekvicu som pokvapkala rozpustenym maslom a upiekla som ju vo vyhriatej rure 180C 15 minut.
-
3
Na masle som poprazila nakrajany por a roztlacene struciky cesnaku.
-
4
Momentalne mam v zahradke vela mangoldu. Tentokrat som narezala tento s cervenymi stonkami.
-
5
Stonky mangoldu som pokrajala, pridala som ich k oprazenemu poru a spolu som ich este poprazila.
-
6
Ked stonky zmakli, pridala som pokrajane listy mangoldu.
-
7
Vsetko som spolu premiesala a trochu poprazila. Staci malo. Len tolko, aby sa listy mangoldu trochu zaparili.
-
8
K oprazenej zelenine som pridala upecenu tekvicu a pol salky vody. Vodu som pridala preto, aby bola plnka stavnatejsia a dostatocne vlhka pre platky lasagne.
-
9
Vsetko som spolu premiesala, osolila a okorenila cerstvo mletym korenim.
-
10
Muku som oprazila na masle. Zaliala som ju precedenym vychladnutym mliekom, ktore som v bode 1 prevarila s bylinkami. Za staleho miesania som uvarila bielu omacku, ktoru som potom este dochutila solou a korenim.
-
11
Spodok zapekacej misky som potrela maslom a zacala som postupne ukladat jednotlive vrstvy. Platky lasagne, polovicku zeleninovej plnky a polovicku bielej omacky.
-
12
Na bielu omacku som dala dalsiu vrstvu platkov lasagne.
-
13
Na platky lasagne som rozotrela druhu polovicku zeleninovej plnky a bielej omacky.
-
14
Lasagne som takto piekla vo vyhriatej rure 170C 30 minut.
-
15
Po 30tich minutach pecenia som na vrch lasagne poukladala platky syra.
-
16
Lasagne som dala este zapiect do rury pokym sa syr rozpustil a trochu sa zacal zapekat.
-
17
Tuto tekvicovo - spenatovu plnku som vyuzila aj na pecenie tohoto slaneho kolaca. Cesto je klasicke drozdove z hladkej bielej a raznej muky so solou, cukrom, mliekom a maslom.
to je recept pre tých čo nemusia mäso, a ja veru "moc"mäso nemusím, teším sa, že si to spravím, dokonca teraz na kysnuté cesto, Danielka ďakujem za inšpiráciu, v mojom jedálničku to určite bude stálica, hneď sa ukladá, Tvoje recepty sú hviezdičkové poklady na vareche :-)
v mojej rodine : varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-lasagne-fotorecept/10...