Tekvicovo-špenátové lasagne fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 3. novembra 2013

Dalsi sposob ako vyuzit zltu tekvicu.

4-6
porcie
25 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

700 g
20 g
2 strúčiky
400 g
Biela omáčka:
500 ml
1 PL
1/2
3 PL
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prve som si pripravila mlieko na bielu omacku. Do mlieka som dala nakrajanu cibulu, bobkovy list a dve vetvicky citronoveho tymianu. Mlieko som zvarila a prikryla. Odlozila som ho zo sporaka a nechala som vsetko vyluhovat.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu som ocistila a pokrajala som ju na priblizne rovnake kusky 1/1cm. Pokrajanu tekvicu som pokvapkala rozpustenym maslom a upiekla som ju vo vyhriatej rure 180C 15 minut.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masle som poprazila nakrajany por a roztlacene struciky cesnaku.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Momentalne mam v zahradke vela mangoldu. Tentokrat som narezala tento s cervenymi stonkami.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stonky mangoldu som pokrajala, pridala som ich k oprazenemu poru a spolu som ich este poprazila.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked stonky zmakli, pridala som pokrajane listy mangoldu.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vsetko som spolu premiesala a trochu poprazila. Staci malo. Len tolko, aby sa listy mangoldu trochu zaparili.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K oprazenej zelenine som pridala upecenu tekvicu a pol salky vody. Vodu som pridala preto, aby bola plnka stavnatejsia a dostatocne vlhka pre platky lasagne.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vsetko som spolu premiesala, osolila a okorenila cerstvo mletym korenim.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Muku som oprazila na masle. Zaliala som ju precedenym vychladnutym mliekom, ktore som v bode 1 prevarila s bylinkami. Za staleho miesania som uvarila bielu omacku, ktoru som potom este dochutila solou a korenim.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Spodok zapekacej misky som potrela maslom a zacala som postupne ukladat jednotlive vrstvy. Platky lasagne, polovicku zeleninovej plnky a polovicku bielej omacky.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na bielu omacku som dala dalsiu vrstvu platkov lasagne.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na platky lasagne som rozotrela druhu polovicku zeleninovej plnky a bielej omacky.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Lasagne som takto piekla vo vyhriatej rure 170C 30 minut.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Po 30tich minutach pecenia som na vrch lasagne poukladala platky syra.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Lasagne som dala este zapiect do rury pokym sa syr rozpustil a trochu sa zacal zapekat.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Tuto tekvicovo - spenatovu plnku som vyuzila aj na pecenie tohoto slaneho kolaca. Cesto je klasicke drozdove z hladkej bielej a raznej muky so solou, cukrom, mliekom a maslom.

    Tekvicovo-špenátové lasagne (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

lorelai81
...tiež ma zaujali tie úžasné farby:) pekný recept a určite chutný... milujem lasagne:)
tatranka
Krásny,farebný,voňavý a zdravý recept.Ešte veľa krásnych prívlastkov by sa tu hodilo.
jerica
@palokuchki
to je recept pre tých čo nemusia mäso, a ja veru "moc"mäso nemusím, teším sa, že si to spravím, dokonca teraz na kysnuté cesto, Danielka ďakujem za inšpiráciu, v mojom jedálničku to určite bude stálica, hneď sa ukladá, Tvoje recepty sú hviezdičkové poklady na vareche :-)
alena45
minulý rok som nevedela čo s mangoldom a tento rok nemám žiadny. U Teba obdivujem, že máš všetky suroviny vlastné. Aj ja to chcem dosiahnuť, až na ten syr. Lasagne si robievam sama tiež. Dúfam, že o rok sa prejdem po záhrade a tieto lasagne spravím s takou láskou, ako ich robíš aj Ty. Ďakujem za recept.
iva63
aj tento recept od Teba sa mi páči-:)kk
jujoska
uzasne si to vyskladala, mam zase namet na dobry obed. Dakujem
babinkka
ďakujeme Danielka za ďalší určite tiež vynikajúci recept, tvoje cuketové lasagne patria u nás medzi najobľúbenejšie z nemäsových a teraz k nim pribudnú aj tieto. Tvoje recepty sú nielen chutné, ale aj krásne farebné a v pohode zvládnuteľné. Radosť variť!
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za vase mile komentare. Potesili ma a som rada, ak som niekoho nim inspirovala.