
Krkonošský hubový Kubo
Krúpy prepláchneme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na plátky a osmažíme ju s nakrájanou cibuľou....

Pirohy trochu inak
Dnes som manželovi sľúbila na obed pirohy a ako na potvoru som doma nemala ani jeden zemiak...

Linguine s morskými plodmi
Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)

Mini fašírka stále inak pečená na plechu
toto je recept ktorý robievam roky a preto sa s Vami oň podelím, želám dobrú chuť

Baklažánová bharta
Jednoduchší spôsob, ak sa vám nechce upratovať sporák: Baklažán viackrát pichneme vidličkou po celom obvode...

Čiernooká fazuľa v paradajkovej omáčke
V časopise som videla upútavku na strukovinovú kuchárku od Petra Klímu. Staršia dcéra ma prekvapila - obratom som ju dostala ako darček....

Brokolicovo-bryndzový zapekanec
Toto je taká rýchlovka pre milovníkov brokolice a bryndze.

Cícerovo-brokolicové karí
Určite by som pridala aj čerstvé paradajky keby som ich mala......

Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky, mletou...

Raňajky šampiónov
... ked už som mala vytiahnutú tú grilovaciu panvicu a zobudili sme sa do zamračeného rána,...

Tekvicový nákyp s klobásou
Na tuku speníme cibuľu, cesnak, bylinky, čili a rascu. Pridáme nastrúhanú tekvicu a...

Cestoviny s hlivou a kelom
Inspirovala som sa receptom z casopisu, len namiesto kuriatok som pouzila hlivu.

Huby na masle so smotanovým dipom
Šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky a dajte dusiť na rozpustené maslo na cca 15 minút. Sušené...

Zapečené pečivo
Najčastejšie ho robievam na večeru. Jedlo sa dá kombinovať s rôznymi prísadami. Nám to chutí...

Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného...

Domáce šúľance s opraženou strúhankou
Pripravte si skvelú maškrtu, ktorá sa skvele hodí k Pinot Gris, orange wine 2023....

Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky
Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla...

Brokolicová roláda plnená šunkou a syrom
Túto roládu som podávala ako malú večeru pre milú návštevu, vhodná ako pohostenie k vínu, ...

Cesnakové šampiňóny
Cesnak je zdraviu prospesny, velmi vela pouzivam cesnak a cibulu, su aj taki ktori cesnaku...

Hubový kotlíkový guláš
Tento guláš sme robili zo švagrom minulú hubarskú sezónu keď sme boli spolu na hubách. Odporučam...

Bravčové na kreolský spôsob
Tento recept bol môj prvý z kreolskej kuchyne a priznám sa, že táto kuchyňa ma dnes...

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

Netradičná víkendová krkovička
Mäsko je šťavnatučké, zemiačiky chrumkavé a hrušky fantastické...

Španielsky šalát s tuniakom
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou...

Domáce jaternice
„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by...