
Zemiakové knedličky
Zemiakové knedličky plnené slaninou alebo údeným mäsom s dusenou kapustou.

Pečené kurča s plnkou, ryža a opečené zemiaky
Dnes sme mali na obed kuracinku. Takto upravenú máme často na našom stole.

Mrkvová polievka s hráškom
V hrnci osmažíme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme štipku rasce, nastrúhanú mrkvu a hrášok...

Vyprážaná plnená kuracinka so zemiakovým šalátom
Z kuriatka budeme potrebovať prsia a stehná. Z kostí som urobila polievočku a kedže som si...

Veggan obed do 60 minút
Dá sa urobiť obed do hodiny? A aby bol aj veggan, aj bezlaktózový aj bezlepkový? Simona...

Huspenina vylepšená mäsom
Už asi týždeň som mala chuť na huspeninu. V obchode som si kúpila huspeninový balíček...

Zapečené špagety s enciánom
Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Scedíme a vsypeme späť do hrnca.

Rýchle kurčacie lýtka à la Haninka Express
Jedna z našich priateliek na Vareche, mi pred časom "vytýkala" podrobnosť a veľkú dĺžku mojich receptov....

Americké lievance so slaninkou
Hneď na začiatok upozorňujem, že to nie je recept pre milovníkov zdravej výživy ;) No myslím, ...

Morčacie prsia na pomarančovej omáčke
Tento recept pripravujeme zásadne iba na Vianoce, i keď je to tak neskutočne dobré jedlo, ...

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Špargľa v lístkovom ceste
Lstkove cesto rozrežte na 6 častí (chladené lístkové cesto). Na každý plátok dajte lyžičku pesta, plátok...

Pirohy plnené tvarohom, ricottou a špenátom
Pirohy patria medzi moje obľúbené jedlá. Vystriedala som už mnoho rôznych receptov a momentálne pripravujem cesto...

Plnený rezeň vo vínnom cestíčku
Umyté mäso čiastočne nakrojíme, vyklepeme, osolíme a okoreníme.

Teľacie plátky s pečenými zemiakmi
Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a jemne naklepeme. Obalíme v hladkej múke na...

Pšeno s kelom a cícerom
Toto jedlo sa skladá z minima surovín, ale ja som si ho veľmi obľúbila. Ak...

Gjuveč
Už niekoľko rokov trávime letnú dovolenku v bulharskom Primorsku. Bulharská kuchyňa nám chutí a tak sme...

Nákyp s kyslou kapustou
Co takhle dát si zelí? Milovníci kyslej kapusty si prídu na svoje.

Kurací steak marinovaný v korenenom jogurte
Mám rada v nedeľu pohodlné varenie, najmä v letnej horúčave, avšak potrpím si na ľahké,...

Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.

Rýchle krevety s petržlenom
Po prvý krát sme ich ochutnali v Holandsku a odvtedy patria k najobľúbenejším. Krevety by mali...

Farfalle s lososovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom...

Fašírka
Tento recept som našla v jednom starom časopise . Je to taká odľahčená verzia.

Šošovica na marocko-alžírsky spôsob
Na dovolenke v Maroku som toto jedlo ochutnala a chutilo tak vynikajúco, že som si ho...

Lenivé pliecko
Je to môj obľúbený recept, pretože je rýchly, bez námahy a chutný. Vždy všetkým...

Zapekané mäsko so špargľou a syrom
Tento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa skúseností s jej prípravou...

Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Komerčný recept<br /> Časovo nenáročný šalát si obľúbite aj v lete aj v zime, pretože kombinácia tuniak...