Foto: enerrgizer
...s jarnou cibuľkou na masle a utopený v maslovo citrónovej omáčke. Mám ja ale šťastie, že syn je dobrý rybár :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...poprosíme syna, alebo akéhokoľvek rybára, aby chytil úhora. Keď ho už máme doma tak ho naložíme do pácu s citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a šalviou. Nechal som ho v chlade odpočívať asi 24 hodín...
-
2
...na druhý deň som narezal ciabattu a opiekol som ju na olivovom oleji...
-
3
...potom som do panvice pridal kúsok masla a orestoval som na ňom rozrezanú jarnú cibuľku...
-
4
...zase som pridal kúsok masla a aj olivového oleja, len aby maslo nehorelo a opiekol som kúsky ryby, asi tak 8 minút. Rybku som odložil do tepla a do panvice som pridal marinádu, v ktorej bola naložená, potom sladkú smotanu a keď sa omáčka zredukovala tak som dochutil soľou a čerstvo mletým korením. Odstavil som a dal som do nej nakrájanú čerstvú šalviu...
-
5
...úhora podával som na opečenej ciabatte, s maslovo citrónovou omáčkou a jarnou cibuľkou...dobrú chuť :)
Úhora som ešte nejedla, ale raz to skúsim:)) - možno:))
A recept ukladám, ako inšpiráciu!