Langoše s pridaním kvásku

kaatka - fotkakaatka, 8. mája 2018 17:07
Ďalšie recepty »
Langoše s pridaním kváskuFoto: Kaatka

Nemala som dostatok múky ani droždia ale cieľ bol jasný a ja som to riskla... Výsledok je taký, že lepšie langoše sme ešte nejedli :)

6
porcií
15 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások (asi 10 minút). Potom kvások pridáme k múke s lyžicou ražného kvásku, vajíčkom, soľou, smotanou. Vypracujeme hladké cesto a po vykysnutí (cesto kysne 1 a 1/2 hodiny) smažíme v horúcom oleji. Cesto v chladničke vydrží 4-5 dní, tak si viete vysmažiť langoš vždy čerstvý :)

  2. 2

    My si langoš potierame cesnakom, ten vymiešam s trochou oleja a vody, vznikne kašička. Pridávať je najlepšie ako býva zvykom kečup, kyslú smotanu a strúhaný syr.

    Langoše s pridaním kvásku - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist