Langoše s pridaním kvásku

kaatka - fotkakaatka, 8. mája 2018
Langoše s pridaním kvásku
Foto: Kaatka

Nemala som dostatok múky ani droždia ale cieľ bol jasný a ja som to riskla... Výsledok je taký, že lepšie langoše sme ešte nejedli :)

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
300 g
20 g
200 ml
200 g
2 ČL
1 ČL
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások (asi 10 minút). Potom kvások pridáme k múke s lyžicou ražného kvásku, vajíčkom, soľou, smotanou. Vypracujeme hladké cesto a po vykysnutí (cesto kysne 1 a 1/2 hodiny) smažíme v horúcom oleji. Cesto v chladničke vydrží 4-5 dní, tak si viete vysmažiť langoš vždy čerstvý :)

  2. 2

    My si langoš potierame cesnakom, ten vymiešam s trochou oleja a vody, vznikne kašička. Pridávať je najlepšie ako býva zvykom kečup, kyslú smotanu a strúhaný syr.

    Langoše s pridaním kvásku - obrázok 2

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Dávno som nemala, dala by som si taký domáci......a prečo sa dávajú kvasnice, ak je tam ten kvások? Myslela som, že práve preto sa dáva, aby nemuselo ísť do cesta droždie, nech je to lepšie stráviteľné.
@Evanaaa (8.5.2018 18:13)

Pečiem doma kvaskove chlebíky a ak idem piecť , musím si najprv pripraviť rozkvas. V tomto recepte som dala tu lyžicu ako istotu, že mi to nakysne z tak malej časti droždia. A tiež si nemyslím,že je droždie až tak nezdravé ako sa o ňom píše. Všetko s mierou:)
Tak je to....čiže si mala málo droždia, aj kvásku, tak si to spojila dokopy.....nemám prax v pečení chleba, ani lángošov, myslela som, že tie kvasnice stačia na pol kg múky. Mudrovať sa neoplatí :-) Inak, pravdu máš, droždie je samo o sebe zdravé, ale mala som na mysli kysnuté koláče, apod., aj keď sama ich mám rada.

Pridaj komentár k receptu: