Foto: Kaatka
Nemala som dostatok múky ani droždia ale cieľ bol jasný a ja som to riskla... Výsledok je taký, že lepšie langoše sme ešte nejedli Zobraziť celý popisNemala som dostatok múky ani droždia ale cieľ bol jasný a ja som to riskla... Výsledok je taký, že lepšie langoše sme ešte nejedli :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások (asi 10 minút). Potom kvások pridáme k múke s lyžicou ražného kvásku, vajíčkom, soľou, smotanou. Vypracujeme hladké cesto a po vykysnutí (cesto kysne 1 a 1/2 hodiny) smažíme v horúcom oleji. Cesto v chladničke vydrží 4-5 dní, tak si viete vysmažiť langoš vždy čerstvý :)
- 2
My si langoš potierame cesnakom, ten vymiešam s trochou oleja a vody, vznikne kašička. Pridávať je najlepšie ako býva zvykom kečup, kyslú smotanu a strúhaný syr.
- 2
Zdravím, milá Evi, autorka hore píše čeho všeho měla málo, improvizovala a langoše jej krásně vyšly!
Pečiem doma kvaskove chlebíky a ak idem piecť , musím si najprv pripraviť rozkvas. V tomto recepte som dala tu lyžicu ako istotu, že mi to nakysne z tak malej časti droždia. A tiež si nemyslím,že je droždie až tak nezdravé ako sa o ňom píše. Všetko s mierou:)