Zapekané mäsko so špargľou a syrom fotorecept
Foto: andream
Tento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa skúseností s jej prípravou nemám, tak som sa snažila, aby to bolo Zobraziť celý popisTento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa skúseností s jej prípravou nemám, tak som sa snažila, aby to bolo niečo chuťove nevzdialené našim obľúbeným a zabehnutým jedlám. Mužské osadenstvo našej domácnosti neprežije nedeľný obed bez mäsa, tak som sa to rozhodla skombinovať. Výsledok mojho snaženia mal za následok nadmerné užívanie bublinkových nápojov a sódy bikarbóny vo večerných hodinách, pretože sa každý z nás prejedol jak .... Bolo to fantastické :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal |
|
1 kg |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
zopár |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Očistenú špargľu predvaríme. Vhodnejšie by ju bolo pred varením prekrojiť, jej dľžka bola pri samotnom jedení trošku nekomfortná :) Mäsko posypané grilovacím korením si na panvici opekáme z obidvoch strán a vkladáme priamo na plech. Uvarenú špargľu necháme scediť. Keď máme všetko mäsko opečené pridáme do výpeku kravské maslo, pretlačený cesnak a následne na tom krátko opečieme plátky šunky, ktoré ukladáme na mäsko. Do výpeku ďalej pridáme hubový bujón, paradajkový pretlak a zo tri cherry paradajky. Premiešame a vložíme podusiť špargľu.
- 2
Chvíľočku špargľu podusíme, je už predvarená. Poukladáme ju na masko so šunkou. Omáčku zatiaľ nepridávame. Ja som použila skoro všetky druhy syrov , ktoré sme mali doma, od mozzarelly, ovčieho syru, údený, neúdený, či s príchuťou. Možme použiť ešte zvyšné nakrájané paradajky. Ako posledné to zalejeme omáčkou z výpeku.
- 3
Zapekáme v rúre na 180 °C, cca 20 min, treba to sledovať, až kým sa nespraví úžasná zlatá syrová kôrka. Ja som k tomu pripravila opekané zemiaky a zelený šalát.
- 4
Dobrú chuť :)
Tiež zapekané mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu