Makové lievance fotorecept

jatanika - fotkajatanika, 10. novembra 2010
Makové lievance (fotorecept)
Foto: jatanika

Klasický recept na lievance z kysnutého cesta podľa publikácie Slovenská kuchárka z roku 1994, vydavateľstvo Topas.

Suroviny

400 g
600 ml
2
2 lyžice
20 g
 strúhaná
4 lyžice
1 balenie
1
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Žĺtka a bielka oddelíme. Do misy dáme múku, cukor, rozdrobené droždie, štipku soli, mak, citrónovú kôru, škoricu, žĺtka a vlažné mlieko. Dôkladne premiešame.

    Makové lievance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do cesta.

    Makové lievance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestíčko prikryjeme a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

    Makové lievance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta naberačkou nalievame na pomastenú rozohriatu panvicu lievančeky. Ak použijeme špeciálnu panvicu na lievance, neroztečú sa tak ako moje :-))

    Makové lievance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opečieme z oboch strán.

    Makové lievance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Postupne upečieme lievance zo všetkého cesta. Bude ich veľa.

    Makové lievance (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cottage cheese zmiešame s vanilkovým cukrom. Každý lievanec natierame džemom (použila som domáci ríbezľovo - černicový) a dáme naň kôpku ochuteného syra. Alebo ich iba pocukrujeme.

    Makové lievance (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tedko
Dobre to vyzera,je to mnamka ukladám.
babidka
makove som este nikdy nerobila , urcite ich coskoro podla tohto receptu upeciem / a potajomky zjem:-)/
sairaam
Fíha, s makom som ešte nerobila. Určite sú výborné, vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia