Slané palacinky s mäsom fotorecept

martina34 - fotkamartina34, 26. augusta 2010
Slané palacinky s mäsom (fotorecept)
Foto: martina34

Vždy, keď robím sladké palacinky, nikdy nie je ich dosť, aby sa jedáci nasýtili a pýtajú niečo na zmenu chute, teda najsamlepšie kus klobásy. Zobraziť celý popisVždy, keď robím sladké palacinky, nikdy nie je ich dosť, aby sa jedáci nasýtili a pýtajú niečo na zmenu chute, teda najsamlepšie kus klobásy. Takéto stačia aj dve a má dosť aj ten najhladnejší :-)

10
porcií
90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
500 ml
2 ks
20 g
1/2 čl
1 čl
Plnka:
500 g
1 konzerva
1 črievko
2 PL
2 čl
2 ks
2 strúčiky
3 PL
1 čl
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Najskôr si pomelieme mäso na masovom mlynčeku. Pokrájame si cibuľky a dáme do hrnca, v ktorom sme si zohriali olej orestovať. Pridáme mleté mäso, červenú papriku, čierne korenie, dobre premiešame a smažíme, kým mäso nepustí šťavu, pridáme soľ, sójovú omáčku, kečup a pretlačený cesnak, dobre premiešame a prikryjeme. Dusíme za občasného miešania 20 minút. Potom pridáme tofu - francúzku nátierku a konzervu fazuľky v paradajkovom náleve. Už neprikryté varíme 10 minút, aby sa nám odparila prebytočná voda a celá zmes bola hustejšia.

    Slané palacinky s mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým dovárame plnku pripravíme si kvások. Zohrejeme si asi 1 dcl mlieka, dáme do neho cukor a rozdrvenú polovicu kocky droždia. Dobre premiešame a necháme podkysnúť. Vo väčšej mise si zmiešame múku, soľ, vajíčka a zvyšné mlieko a pridáme aj kvások. Ak sa nám nedá do hladka vymiešať ručne, použijeme mixér a vyšľaháme celú zmes.

    Slané palacinky s mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si panvicu na pečenie palaciniek. Ja som konečne vyskúšala tú novú, čo som vyhrala na vareche a poviem vám, že je super. Potrieme si ju troškou oleja a naberačkou dáme na rozpálenú panvicu trochu cesta. Rozotrieme ho a pečieme z oboch strán.

    Slané palacinky s mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na upečené palacinky dáme pripravenú mäsovú plnku a rozotrieme ju.

    Slané palacinky s mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Palacinku poskladáme alebo zrolujeme. Ozdobíme zeleninkou a môžeme podávať. Výborné sú teplé ale aj studené.

    Slané palacinky s mäsom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Palacinka na slano s mäskom je príjemná zmena.Raz za čas mám rada zmenu tejto chute zo sladka na slano.
evanaaa
Dobrá zmena ! Ešte by som to preliala nejakou syrovou omáčkou, alebo niečim podobným. Ale aj toto je dobré.
coldbery
Ja som to jedla tak urobené,že palačinku naplnenu mäskom ešte dali do trojobalu a vypražilo sa to....je to sýtne,ale naozaj výborne... :-)))
coldbery
ale palačinka bola zrolovaná a nie poskladaná..... :-)))
janazjarku
Na Španej Doline v "Klopačke" robia takúto špecialitku tak , že na slanú palacinku dajú plátok syta, plátok šunky zrolujú tak, že boky sa najprv založia /aby nevytiekol syr/ obalia v trojobale a vypražia. Jedla som už aj obmenu s pomletým uvareným mäskom /zvyšky/ ochutené bylinkami a tiež vypražené. Príloha opečené, alebo americké krumplíke a lyžica kyslej smotanky fajnééé !!
anene
Všetko dobré, ale trochu tažšie, veď aj vpekle bývajú hody. Urobím pre naešich. Teraz ma napadlo, že môeže to byť dodbré aj s kuracími pečienkami, ja ich dávam do zemiakovej placky, ale bo lokši.
lucylee
s mäskom som skúšala, bolo to fajn, tá tofu pomazánka je výborný nápad
tilda
Aj mi robíme doma slané plnené palacinky ale s iným spôsobom robíme plnku a nakoniec obalíme v trojobale a vypražíme v oleji a podaváme s hranolkany a tatárskou omáčkou.
garanco
U nás majú prednosť sladké jedlá, ale mäska však nie je nikdy dosť. Práve zajtra sa chystám urobiť slané palacinky pre zmenu, tento recept mi prišiel vhod / asi vynechám fazuľu /. Obaľovať v trojobale ich určite nebudem. Napíšem, ako sa vydarili.
tetuska
@coldbery
ja som konštovala to isté, bolo to vynikajúce, všetky prsty som si oblízala, zrolované to bolo presne tak ako píšeš...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia