
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...

Tzatziki so šalátom a s kuracími kúskami
Jednoduchý, ľahký ako pre žalúdok tak aj na prípravu. Skôr pre inšpiráciu. Kedže mám...

Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...

Kurací nákyp
Tento recept ma oslovil a pokusal od prveho momentu ked som ho nasla na blogu - -Varime s...

Smotanový rezeň
Tieto rezne si zvyknem pripraviť keď mám málo času. Pripravujú sa deň vopred a potom už je...

Cestoviny s paradajkami a mozzarellou
cestoviny, (najlepšie su farffale, fusilli)paradajky -pol kila, (pasirovane rajciny1 bal ), 2 bal. mozzarella , sol,...

Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...

Hovädzie na hlive
toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla pridať ho sem. Zatiaľ...

Kukulienky
Žiadne španielske vtáčiky, kto by sa s tým papral. :-) Inšpirovala som sa receptom Rozstrelené...

Bulgurová výživná pôstna večera
Toto jedlo sa doporucuje jest i viac raz za den, je zdrave a vyzivne. priprava...

Hokaido kaša
Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj...

Krevety v teriyaki omáčke so sezamom
Velmi rychly a dobry recept napriklad pre necakanu navstevu. Netradicne chute a skutocne kratka doba pripravy....

Beef stew – hovädzie mäso so zeleninou z pomalého hrnca
Hovädzie so zeleninou si u nás doma na šábes pripravíme vtedy, keď vieme, že na prípravu budeme mať čas....

Granadír s fazuľkovými strukmi
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte...

Kelové lievance so slaninou a syrom
I vůně mohou klamat. Když zavřete oči a přivoníte k plnému talíři kapustových lívanců, čichové...

Kuracie rizoto
Na masle opražíme najkrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájané kuracie mäso, orestujeme. K mäsu...

Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...

Rýchly a vylepšený šošovicový prívarok podľa Klaudie
Vylepšená klasika od kamarátky Klaudie :-) S varením v tlakovom hrnci je obed za 30 min...

Studená šalátová polievka
Zemiaky nakrájame nadrobno, dáme do osolenej vody, pridáme korenie, cesnak a uvaríme.

Špargľová omáčka / prívarok
Zbožňujem špargle a preto si v sezóne šparglí vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle....

Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...

Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...

Cestoviny s brokolicovou omáčkou
Maslo roztopíme na ohni a pridáme syr . miešame kým sa úplne neroztopí .....

Bravčový perkelt
Cibuľu nakrájame nadrobno a do sklovita opražíme na masti. Následne pridáme umyté mäso nakrájané na kocky...