Špenátový quiche
Suroviny uvedené na prípravu cesta spolu zmiešame v jednej mise, vymiesime cesto, ktoré zabalíme do...
Kuracie závitky s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je nielen dobrý na jarnú očistu, ale je aj skvelý na prípravu rôznych šalátov,...
Teľacie pliecko marinované v Chardonnay, tymiane a rozmaríne
Milujem pohodlné sviatočné varenie, túto úžasnú delikatessu sme mali na obed na Nový rok 2015, ...
Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...
Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.
Kuracia piccata - kuracie prsia s citrónom a olivami
Tento recept robievam najmä v lete, pretože je to také osviežujúce jedlo kvôli použitej citrónovej šťave...
Pikantné dolné kuracie stehná
Nedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie...
Pečený karfiol
V pekáčiku zmiešame olej s koreninami. Pridáme karfiol, ktorý sme rozrobili na malé ružičky a...
Cesnakové bravčové rezne
Pridávam recept pre rezňových labužníkov, ktorý som "ozdravila" cesnakom. Túto špecialitku mi prezradila spoložiačka s...
Pikantný dusený mangold
Kúpila som pekný mangold zo zvedavosti, ešte som ho nerobila, vraj je podobný špenátu, ...
Zemiaky s tvarohom
Čas predvianočný čas zhonu, ale jesť treba a ešte chutne, aby sme si vydýchli prišli späť do...
Cesnačka z Uherského Brodu
Tento recept mám od kuchára z Uherského Brodu. Varí túto polievku v jednom motoreste. Je...
Špenátový burek po mojom
Predstavujem Vám svoju slabosť :D jednu z najväčších... toto je jedlo ktoré si doprajem len po...
Zemiakový šalát
Kazdy ma ten svoj oblubeny zemiakovy salat. Aj ja som mala recept co som velmi casto...
Tatarák zo sviečkovice
Hovädziu sviečkovicu očistíme od blán a zomelieme ju na mlynčeku na jemno (ak máte trpezlivosť, mäso...
Börek plnený cibuľou
Konečne som sa odhodlala vyskúšať spraviť börek. Jeden som skúsila naplniť nielen cibuľou, ale pridala...
Vyprážaný kapor obalený v múke s koreninami
Začala sa sezóna lovu rýb, švagor ma zásobuje svojimi úlovkami. Moja drahá zbožňuje takto upraveného kapra, možno...
Domáca tlačenka s cibuľou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Sirene po šopsky
Tradičná bulharská pochúťka z jednoduchých surovín a s nenáročnou prípravou. Hoci sa v Bulharsku zvykne podávať...
Zdravý ryžový nákyp
Vnučka si rozkázala tento ryžový nákyp z knihy, ktorú kúpila mamine, aby...
Tagliatelle so špenátom, mascarpone a parmezánom
V tomto teple mám často chuť na ľahké cestoviny. Špenátové listy som mala zmrazené, takže...
Fitness jablkový koláč
V diéte, keď je človek obmedzený na pár surovín je ťažké nepadnúť do stereotypu. Preto...
Losos na grile
Kedže bolo tak pekne (minulý rok v lete :-), tak aj ja som griloval. Lososa....
Zapekaný baklažán
Tak som hľadala nejaký recept na zapečený baklažán a nejako to vyšlo tak, že som nakoniec...
Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu,...
Môj vianočný štedrák
Ja robím štedrák do kruhu a vždy s nejakým obrázkom, teraz je zvonček na makovom podklade, ale...
Šošovicové fašírky s tekvicovým prívarkom
Červenú šošovicu si uvaríme. Po uvarení zmiešame s namočenými pohánkovými vločkami. Vypracujeme, dohustíme hraškou....
Bulgurové rizoto s tofu syrom
Tento recept možno nie je priveľmi vábny na pohľad, ale oriešková chuť bulguru vás isto dostane......
Pomaly pečené srnčie stehno
Slaninou sa stehno môže aj prešpikovať, ja som na to však nejako pozabudol a tak som...
Gruľovniky z východu
Rozhodla som sa napísať recept, ktorý mi pripomína detstvo. Sú zo zemiakového, cesta takže po...
Kuracie slimáky v šampiňónovej omáčke
Prsička si naklepeme, pokorenime, trošku posolime. Naukladame šunku, syr (alebo slaninku) , pokrajame na pasiky a...
Kváskový pšenično-ražný celozrnný chlieb
Tento chlieb máme doma najradšej, keďže je vyrobený z celozrnných múk, je teda oveľa zdravší....